Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Надежда Нейнски
Надежда Нейнски

Новината за терора на 11 септември заварва Надежда Нейнски в парламента. Тя си спомни за този ден пред Нова тв.

"Точно този кадър с падането на втората кула, който сега пуснахте, беше като дежа вю - добави тя. - Мислех, че е епизод от филм, докато дойде ужасът от осъзнаването, че светът се оказа сериозно застрашен. Виждаш една суперсила, изключително силна икономика, която е толкова уязвима към терора, колкото по-малките."

Тогава нацията е била много сплотена и имала нужда да даде отпор на атентаторите и това довело до повече права на армията и полицията.

"Движението Black life's matter се случи именно като вид ехо от онези изключителни права, които органите на реда в САЩ получиха в резултат на борбата с терора след 11 септември 2001 г.", коментира още Надежда Нейнски пред Нова тв.

Според нея трябва да се прави разлика между тероризъм и политически екстремизъм. Смисълът на първото е да се всее страх, докато второто е идеологията и без да се стигне до корените й, няма как да се противодейства на тероризма.

По въпроса какъв брой имигранти прогнозира, тя коментира, че това е много трудно, но бежанци ще има заради конфликтите в света и Близкия изток. Тези хора не могат да останат само там. "Имигранти ще има, вариантът да бъдат спрени през огради, е наивно. Най-важното да се помисли как да останат близо до мястото на конфликта, а не да се пръснат", каза още Нейнски.