Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЙОРДАН ЦОНЕВ
ЙОРДАН ЦОНЕВ

ДПС не воюва с Америка - иска доказателства за Пеевски и стои зад него, докато не ги получи

Ние дадохме своя принос Румен Радев да бъде избран за президент, сега ще дадем своя скромен принос да не бъде избран отново. Това заяви категорично депутатът от ДПС Йордан Цонев в студиото на "Панорама" по БНТ.

Причината - на 18 август на консултации при държавния глава Радев попита лидера на ДПС Мустафа Карадайъ коя е неговата родина майка, след като дни преди парламентарните избори на 11 юли делегация на ДПС начело с председателя бяха на посещение вТурция при президента Ердоган.

По време на срещата при Радев се обсъждаше има ли право Кирил Петков да е български министър, след като има канадско гражданство и дали отказът му от него е бил валиден към датата на избора му в служебния кабинет. По този въпрос предстои да се произнесе Конституционният съд.

Тогава Карадайъ се обиди и напусна срещата на "Дондуков" 2. А по думите на Йордан Цонев въпросът на държавния глава е обидил членовете и избирателите на ДПС. 

Опитите на самоопределилите се за "партии на промяната и протеста" са абсолютни ялови и безпомощни да съставят кабинет, заяви още в "Панорама" Йордан Цонев. По думите му те са показали най-грозното лице на демокрацията.

Според Цонев хората очакват правителство и отговорно отношение.

Искаме да спасим парламентаризма, много сме загрижени, без него видяхме до какво се стига, каза Цонев. Според него от парламентарната трибуна в момента се лее популизъм, а ДПС са най-конструктивни в пленарната зала.

Цонев припомни, че са били против актуализация на бюджета, но когато са видели, че заради инфлацията без актуализация пари е можело да не стигнат до пенсионерите и здравните специалисти, са решили да подкрепят краткосрочните антикризисни мерки.

Депутатът от ДПС коментира и санкциите по американския закон "Магнитски" спрямо бившия депутат от движението Делян Пеевски. От думите му стана ясно, че ДПС е изпратило въпроси до всички възможни институции у нас и в САЩ, включително и на американския Конгрес. От движението настояват да получат яснота и доказателства по отношение на наложените санкции към Делян Пеевски. Според Цонев обвиненията срещу него са изфабрикувани в офиси в София и са напълно несъстоятелни.

Докато не получим доказателства, ние стоим зад Делян Пеевски, категоричен бе Йордан Цонев.