Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мая Манолова СНИМКА: Архив
Мая Манолова СНИМКА: Архив

„След поредната интрига от страна на ИТН, парламентаризмът загреба дъното. Поразителен синхрон между действията на ИТН и ГЕРБ. Те са като ансамбъл по синхронно плуване. Включи се и главният прокурор. Спецпрокуратурата не се самосезира нито за пачките в чекмеджето, нито за 70 млн. лева такса спокойствие от хазарт, нито за теча от държавния резерв, нито за 10 млн. долара преведени без основание от ВМЗ към Сърбия, отново за такса спокойствие, а се самосезира за абсурдни небивалици, разпространени от депутати от ИТН.“ Така шефката на ПГ на ИБГНИ Мая Манолова коментира скандала с колежката й Татяна Дончева и обвиненията към нея от Тошко Йорданов, че е предлагала подкуп от 500 хил. лв., за да разцепва групата на ИТН. Прокуратурата се сезира днес по случая.

Показателно е, че в момент, в който правната комисия се занимава със закриването на спецсъдилищата, те се самосезират срещу депутат - острието на ИБГНИ, коментира Манолова. Тя обаче даде да се разбере, че не е знаела за тази среща. Напомни, че Дончева не е шеф на групата, нито е заместник. Затова Манолова определи срещата между Дончева и Радостин Василев от ИТН като лична между двама адвокати.

„Смятам, че твърденията са абсурдни“, каза Манолова по повод твърденията за подкуп.

"Кой е основният противник на ИТН - ГЕРБ или ИБГНИ", попита Манолова и добави: "Заради вас ли те три пъти не можаха да направят правителство или заради това, че очевидно повече с тях няма да има комуникация от нито една ПГ". 

"Това е дъното", каза още Манолова. Изводите ще си ги направи всеки заради синхрона и подаването на топката между ГЕРБ и ИТН и главния прокурор, допълни тя.