Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борисов говори в Пловдив пред младежкия актив на ГЕРБ.
Борисов говори в Пловдив пред младежкия актив на ГЕРБ.

"Съединението, Радев, не е само да гледаш твоите хора, а всички други да са лоши. Трябва да умееш да говориш и с опонентите. Няма да оставям вече ненаказана лъжа".

С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна срещата си с младежите от партията в Пловдив. "Вместо днес да си кажем "Добре, било каквото било. Той отива в Раковски и казва как вижда съдебната система. Ами в телефоните на неговите съветници седяха съдебни решения преди да бъдат обявени", посочи Борисов.

И попита Радев откъде знае кой ще е следващият главен прокурор. По-рано днес президентът обяви в Раковски, че думите на Борисов ще имат значение единствено пред следващия обвинител номер едно.

"Ами ако той попита за торбичките на Пламен Узунов от Пловдив, както и на Копринков (Николай Копринков - другият съветник на президента - б.р.). Радев отсега знае какви задачи ще даде на новия главен прокурор. Не ме е страх. Толкова неща мога да кажа на бъдещия обвинител за хората на Радев", заяви Борисов. Той недоумява защо президентът днес не е отговорил на въпроса за големия скандал, в който Тошко Йорданов обяви, че Татяна Дончева е искала да купува техни депутати срещу половин милион лева. "Зам.-председател на парламента предлага по половин милион за депутат", посочи лидерът на ГЕРБ.

Той попита на следващия главен прокурор ще сложат ли охрана или ще ходи с колело. "Отива Радев в Белозем днес, за да каже на земеделските производители, че му бил виновен бюджетът. С постановление на министерския съвет излизаш и даваш обезщетение на тия хора. Не ти трябва актуализация. Но ходи да си прави пиар заедно с червения зам.-министър Явор Гечев", допълни Борисов.

Той обясни, че е дошъл в Пловдив, за да отговори на нападките на Румен Радев, произнесени днес в Раковски. Откъде накъде държавен глава ще плаши най-голямата политическа партия, която днес е в опозиция, недоумява Борисов.

Според него в момента управляващите имали изгода България да е толкова безпомощна като реакция на всякаква криза.

"Истината ще дойде, когато времето се влоши и започнат да пристигат големите сметки за хората от това, което Радев причини", каза бившият премиер.

.

Участниците в срещата с Борисов в Пловдив.
Участниците в срещата с Борисов в Пловдив.