Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако вие бяхте водещи в медия и някой като Мангъров или Чорбанов седне в студиото ви и произнесе крещяща обида за здравия разум като: "Няма как да не сме първи по смъртност с ковид, тъй като сме първи по смъртност и без ковид", вие какво бихте направили?

Не бихте ли попитали нещо от рода на:

"А миналата пролет, докато в Бергамо и Лондон хората мряха, защо не бяхме водещи по смъртност с ковид? Тогава не бяхме ли първи по смъртност БЕЗ ковид?"

Или пък нещо от рода на:

"Но някой може днес да е първи с 10 точки преднина, а утре - да увеличи преднината с 30, защото е взел допинг. И в двата случая е първи, но във втория случай нещо се е случило, за да го изстреля *много* по-напред. Това далеч не е един и същи сценарий, особено когато става дума за изгубени човешки животи! В България сме първи по смъртност без ковид, но заради ковид напълно ненужно изгубихме още човешки животи. Още хилядите смърти разлика между 2019 и 2020 в статистиката за свръхсмъртност доказаха това. Как ще обясните тази разлика? Как ще обясните хладнокъвното презрение, с което вдигате рамене и подхвърляте, че, понеже ние и без друго си мрем, можем да си помрем и от още нещо?“

Изобщо, някой водещ ще си свърши ли най-накрая работата в името на публиката, или просто ще стои в будна кома пред камерите, докато от ефира се лее неизказна гавра с живи и умрели?