Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Албанският премиер Еди Рама /третият от ляво на дясно/  призова Румен Радев /до него/ да бъдем "малко балканци".
Албанският премиер Еди Рама /третият от ляво на дясно/ призова Румен Радев /до него/ да бъдем "малко балканци".

Премиерът на Албания Еди Рама призова президента Румен Радев да бъдем "малко балканци".

Това стана на форума в словенския Блед, който тази година е по темата "Бъдещето на Европа". Рама призова Радев българите да не бъдат толкова европейци, а да бъдат малко балканци и да отворят пътя за преговори за членство в ЕС.

"Искам да използвам възможността и да му кажа на президента на България: Моля ви, вие българите, не бъдете толкова европейци, бъдете малко балканци. Отворете пътя за преговори с ЕС", каза премиерът Еди Рама и попита какво се опитва България "да спаси с ветото".

"Отворете пътя за разговори. Позволете ни да преговаряме, а след това можете да бъдете Балканци и да бъдете през цялото време бъдете на пътя, кажете - ние ви блокираме тук, блокираме ви там, но ви моля първо отворете пътя", допълни Рама.

Той разказа и анекдот около ситуацията с разширяването на ЕС:

"Попитали еврооптимист и европесимист за разширяването на ЕС. Еврооптимистът казал: Турция ще влезе в ЕС или под председателство на Македония или под председателство на Албания. Европесимистът пък отговорил: Все пак и Македония, и Албания ще влязат в ЕС под председателство на Турция."