Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Иванов
Христо Иванов

Третият мандат беше мъртвороден, БСП го ползва за пиар, категоричен е съпредседателят на ДБ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова да задържи третия мандат, за да може да се започнат реформите, които "Демократична България" предлага през Закона за съдебната власт. За това призова съпредседателят на коалицията Христо Иванов пред журналисти.

"Трябва да призовем и БСП, след като взеха мандата въпреки, че беше изначално ясно, че няма да бъде реализиран, но така и така са го взели, да го задържат, за да подсигурят поне тази част от съдебната реформа да се случи, защото ако и това опропастят, ще стане ясно, че цялото упражнение е било насочено към личното позиране на г-жа Нинова пред камерите. Право на всеки политик е да го прави, но нека да свършим и някаква работа", призова Иванов.

"Ние още, когато обявихме решението си, че не можем да позволим проваленият първи мандат на Слави Трифонов, предложихме преговори за търсене на формула за работещо реализиране на третия, които да се случат преди неговото възлагане. За всички беше ясно - и за президента, и за БСП, че ако третият мандат бъде даден на социалистите, ще се разпадне, както се случи. Просто мнозинство не може да бъде формирано около БСП. Такива са реалностите. Затова трябваше да има разговори преди. Г-жа Нинова отказа, с което всъщност доведе до тази ситуация. И сега сме в ситуация, в която третия мандат абсолютно предизвестено беше мъртво роден и те го използват само за пиар", категоричен бе той.

На въпрос дали биха се съюзили по някакъв начин с бъдещия проект, който икономическият министър Кирил Петков и финансовият Асен Василев подготвят, той каза: Нека те да заявят какви са техните политически намерения и как си го представят. В момента влизаме от хипотеза в хипотеза, тръгнали от интриги, пуснати от пропагандисти. Мисля, че това спомага за сформиране на среда с ясни факти.