Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За партията на министрите привикват хора от ДБ и БСП под крилото на Радев

"Новият политически проект около президента и служебното правителство и министри е в напреднала фаза на изграждане. След като самият Стефан Янев каза, че би го подкрепил – Стефан Янев няма да кихне без разрешение от Румен Радев. Тества се общественото мнение“, каза по Би Ти Ви политологът Калоян Методиев, който е и бивш шеф на кабинета на президента.

„Вижда се, че са в напреднала фаза на изграждането на партийни структури. Дори Христо Иванов каза, че би подкрепил проект около Кирил Петков и Асен Василев“, каза Методиев. По думите му структурите на бъдещата партия се изграждат с лица от „Демократична България“ и БСП.

"Чувам, чета в интернет, че вече се изграждат такива структури и се
привикват хора основно от ДБ и БСП. Защото там се създаде странна
симбиоза между два кръга - свързани с неолиберални структури и с олигархичното крило в БСП - така наречената вътрешна опозиция. Събраха се под крилото на президентската институция, за да започнат да структурират този проект", каза Методиев.

„Когато се прави политически проект докато си във властта е лесно. Но когато се заявиш и трябва да изкараш хората, да заявиш програма, тогава ще стане много по-сложно и трудно и може да последва разочарование“, каза още Методиев.

Той допълни, че е напълно възможно новата партия да прескочи бариерата още на предстоящите парламентарни избори, като ще вземе най-вече от избирателите на БСП и "Демократична България“. „Ще се търси обявяване в последния момент, за да нямат време другите партии да издигат свои кандидати за президент“, каза още Методиев.

"ИБГНИ приключиха, ако има такъв проект няма кой да работи за тях и да ги подкрепя логистично", каза Методиев.

"Лидерът на ДБ Христо Иванов все повече се държи като тези войници в Първата световна война, които като има атака с газ, са тичали с пушката безразборно, във всички посоки, без да знаят по кого стрелят. Не може в рамките на 2 седмици да кажеш: няма да говоря с БСП, ще говоря с БСП; няма да подкрепям никога мандат на ГЕРБ, ако Бойко Борисов се оттегли, ще подкрепям ГЕРБ", обоснова се политологът.