Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Християна Радоева с майка си Теодора Бахлова / Снимка: Фейсбук страницата на Христина Радоева
Християна Радоева с майка си Теодора Бахлова / Снимка: Фейсбук страницата на Христина Радоева

"Как се чувствам? Не чувствам!.Празно ми е!  Аз бях подготвена за това нещо, но като дойде, и то по този брутален и гнусен начин, даже нямам думи и епитет, който да определи това ужасно деяние" , каза  пред Нова телевизия Християна Радиева - дъщеря на убитата, разчленена и поставена в бидон с киселина брокерка Теодора Бахлова . За пореден път 23-годишното момиче постави ред въпроси, свързани с изчезването на майка й на 29 октомври м.г. и буксуващото месеци наред разследване.

За Станимир Рагевски, обвинен в двойно убийство - на Теодора и на 28-годишния Юмер Мехмед, Християна разказва:  "Явно са делили нещо, иначе бяха приятели. Към мен, след като изчезна мама, той ми се вайкаше - " Ох, Тео, къде е Тео, Ти ще видиш тя като се върне". Опитваше се да ме настрои срещу майка ми, как едва  ли не не не ме е обичала. Твърдеше, че е избягала и се укрива", разказва съсипаното от мъка момиче. По тази версия в един момент  работят и в МВР.

"Рагевски й дължеше пари и имоти. Още като изчезна казах, че той има нещо общо. Никой не ни повярва... Защо не провериха имотите на Станимир,  на жена му?. Майка ми е била в бидони в техен имот. Има чадър, категорично!  Аз за това съм пуснала сигнали в нужните институции. Ще продължавам да търся истината, защото за мен това не е цялата истина", казва Християна. И допълва, че ако Станимир е бил задържан навреме, Юмер можеше да е жив.

На въпрос на журналисти по време на извънреден брифинг на 27 август защо в продължение на месеци след изчезването на Бахлова не е било образувано досъдебно производство, а само полицейска преписка, директорът на ОД МВР Бургас ст.комисар Калоян Калоянов казва: 

„Досъдебно производство се образува при законен повод и достатъчно данни. Ако полицията и прокуратурата е имала законен повод и достатъчно данни за престъпление от общ характер, такова производство е щяло да бъде образувано”.

За втория обвиняем Деян Дичев, който обаче е с повдигнато обвинени е само за случая с убития Юмер, Християна казва:  "Смятам, че трябва да бъде съден по същия начин,  по който трябва да бъде съден Станимир.. Той буквално се е изгаврил с два трупа. Смятам, че Станимир не може да нареже две тела".

Пред камерата на Нова адвокат Димитър Вълчев, който представлява приятелката на убития Юмер, обясни:  „Предвиденото наказание по Закон по чл. 294 по НК /повдигнато на Деян Дичев - б.а./ е до 5 г. лишаване от свобода, което на практика означава че чисто хипотетично законът позволява дори и да бъде наложено наказание пробация.

Макар и оскъдната информация, с която разполагаме към момента, се съзират признаците на същинско съучастие и помагачество. Най-малкото по отношение на убийството на Юмер, не може Рагевски да потърси за втори път един и същ човек, да вземе главна роля по укриването на трупа, без да знае изначално, че той ще му помогне в това".