Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убитата брокерка Теодора Бахлова
Убитата брокерка Теодора Бахлова

Имаме масов, или по-скоро сериен убиец, каза зам. апелативната прокурорка на Бургас Йовита Григорова

ДНК експертизата категорична - намерените в гробището на Бургас човешки останки са на бившата брокерка

Помагачът му Диян Дичев вече с обвинение – че е пренасял нарязаното тяло на Юмер Мехмед. Открит е и пистолетът, с който е убит

В сериен убиец се превърна бургаският бизнесмен Станимир Рагевски, след като вчера прокуратурата му повдигна обвинение и за смъртта на брокерката на недвижими имоти Теодора Бахлова.

На 12 август Рагевски бе привлечен като обвиняем за убийството на 28-годишния Юмер Мехмед от бандата на Митьо Очите, чието разчленено тяло бе открито край езерото Вая.

47-годишната Бахлова

също като Юмер

била застреляна,

после тялото ѝ

напъхано в бидон

с киселина

Тези ужасяващи подробности разкриха на извънреден брифинг в Бургас полицията и прокуратурата в петък следобед. Според разследващи Бахлова е убита още в деня на изчезването си - 29 октомври м.г., в апартамент в Бургас, който не е собственост на Станимир Рагевски, но той е имал свободен достъп до него.

“След това тялото е положено в бидон, използван е силно корозиращ разтвор.  Бидонът е преместен в търговски обект, който не се ползва от доста време, там тялото е

престояло в този

съд и разтвор

около три месеца

Застреляният и разчленен Юмер Мехмед
Застреляният и разчленен Юмер Мехмед
След това обвиняемият е предприел достатъчно действия, за да може да прикрие по някакъв начин извършеното престъпление. Останките от тялото бяха намерени в гробището, заровени в парцел на място, което не е посещавано често от хора”, съобщи директорът на ОД МВР ст. комисар Калоян Калоянов.

Той добави, че има още доста въпроси, на които трябва да се отговори и за които разследващите са си изградили версии и хипотези. “Отговори ще дадат експертизите, както и процесуално-следствените и оперативно-издирвателните действия. И двата случая бих определил като един пъзел с много малки частици, които бавно успяваме да подредим”, каза Калоянов.

Именно заради престоялото в киселина тяло ДНК експертизата, направена от бургаски експерти, бе забавена. Резултатът обаче потвърди сто процента, че откритите в гробищния парк човешки останки са на Теодора Бахлова.

Според източници на “24 часа” е намерена малка част от главата на Теодора, но не на гробищата, а на друго място.

На брифинга стана ясно още, че вече е открито оръжието, с което е застрелян Юмер Мехмед. Това е пистолет със заличени номера.

Назначена е балистична експертиза, за да се установи

дали със същото

оръжие е била

застреляна и

Бахлова

Оръжието е било укрито във Военния клуб в Бургас. Там заведение стопанисва Диян Дичев, приятел на Рагевски и доскоро основен свидетел за убийството на Юмер.

От 27 август Дичев е обвинен, че е спомогнал на лице, извършило престъпление, да укрие останките на убития Юмер, съобщи зам.апелативният прокурор на Йовита Григорова.

“Имаме масов, или по-скоро сериен убиец. При разкриването на допълнителни доказателства обвинението може да претърпи изменение в по-тежка квалификация. Продължават активните действия по разкриване на факти и обстоятелства за тези тежки престъпления с най-висока обществена опасност”, каза още Григорова.

Водят Станимир Рагевски в съда.
Водят Станимир Рагевски в съда.
Комисар Калоянов уточни, че се работи и по взаимовръзките – икономически, финансови и имотни, между Рагевски, Дичев и други лица, но към този момент не можело да се говори за организирана престъпна група. И Рагевски, и Дичев са бивши затворници. През 1994 г. Станимир Рагевски получава 5-годишна ефективна присъда за кражба в особено големи размери от военно поделение. Има и висящо дело срещу него за вещно укривателство.

Рагевски се

разследва за

укриване на два

крадени луксозни

автомобила

и документна измама. Дичев пък прави първите си кражби още като непълнолетен. Многократно е съден за кражби, както и за отклонение от военна служба.

Двамата се запознали именно в затвора, а след това имали и бизнесотношения. Все още не е изяснена точната роля на Дичев в убийството на брокерката Теодора, която е била бизнеспартньор на Рагевски в имотни сделки.

47-годишната брокерка изчезва на 29 октомври м.г. Малко преди 17 ч тя вика такси от дома на майка си на ул. “Оборище” в центъра на града. Слиза до хотел “Бриз”, в близост до гарата, и поема към бул. “Булаир”. Камери заснемат маршрута ѝ до момента, в който подминава сградата на КТ “Подкрепа”. Оттам следите ѝ се губят.

След като дъщеря ѝ подава сигнал, че е изчезнала, Теодора е обявена за общодържавно издирване.

Първоначално

се работи по

версиите за

самоубийство

или бягство

от нещо или някого. Криминалисти проверяват маршрутите до моста в Морската градина, района около пристанището, но на записите от видеокамери в района Теодора не е прехваната. Досъдебно производство по случая така и не е образувано в продължение на месеци, а мотивът е, че няма данни Бахлова да е станала жертва на престъпление. “Ако имахме такива данни, щяхме да образуваме”, категоричен бе комисар Калоянов.

Случаят започва да се разплита едва след убийството на Юмер Мехмед.