Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ
НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ

Зам.-главният прокурор Красимира Филипова: Сигналът не е един  

Сигналът за застрашеност на Иван Гешев, Бойко Борисов и Сотир Цацаров е един и за тримата. Това обяви депутатът Николай Хаджигенов пред колегите си в правната комисия, която гледа предложения за преместване на Бюрото по защита от прокуратурата в Министреството на правосъдието. Късно в четвъртък в комисията за контрол на службите при закрити врати бяха изслушани шефовете на НСО и ДАР по този въпрос.
"Сигналът е секретен и не мога да го кажа. Министър Рашков беше учтив като каза, че сигналът е фалшив. Плаках, когато шефът на ДАР го каза. Това не е сигнал, това е нещо жалко. И става основание да пазим главния прокурор, както се пази ръководителят на Северна Корея. Не е само Гешев, но и Бойко Борисов. Този сигнал не е проверяван никога от ДАР. Това е прецедент според ръководството на службата", заяви Николай Хаджигенов.

Красимира Филипова
Красимира Филипова

Сигналът не е един и не общ, реплекира зам.- главният прокурор Красимира Филипова по време на дискусията. Тя уточни, че повече не може да разкрие. И добави, че трябва "да се замислим" дали това да си главен прокурор или прокурор само по себе си не поражда по-голям интензитет за възможности да агресия, за нападение.

Знаете какви са делата, добави Филипова.