Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КАПИТАН: Криста играе за феновете и отбора си.
КАПИТАН: Криста играе за феновете и отбора си.

Те са секси. Те са бързи. Удрят здраво, млатят яко, хвърлят топката на повече от 60 метра и връхлитат противника като торнадо - облечени в закачливи лъскави сутиени, жартиери и оскъдни гащички.
Това е най-динамично развиващият се спорт в Америка - Лигата за американски футбол по бельо!
Третият сезон на тази атрактивна игра ще бъде открит в края на месеца в Уисконсин. Феновете вече са нетърпеливи да зърнат уникалното шоу, което е микс от

женски сексапил

и спортна страст. Гледки, за които мечтае всеки мъж, в комбинация с агресивен американски футбол. В лигата ще се състезават 12 отбора с провокативни имена като "Изкусителките от Сан Диего", "Желанието на Далас" и "Изкушението от Лос Анджелис". Момичетата тренират упорито и се готвят да покажат на света един от най-запомнящите се сезони в историята на американския футбол.
В оскъдните си екипи от бельо повечето от играчите изглеждат като модели на "Плейбой". Преди всеки мач дамите нагласят фризурите си, слагат грим и обилно количество парфюм и се впускат в опасна битка, движена от спортна злоба, женски хъс, физическа сила и неистово желание за победа. Обикновените манекенки

не биха оцелели

на тревата. Необходими са здраво тяло, упорити тренировки и силна психика, предупреждават треньорите. Красавиците от Лигата за американски футбол по бельо не са традиционните захаросани барбита, те знаят как да отнемат топка и как да бранят линията.
"В училище никога не съм искала да бъда мажоретка, а единствено да играя футбол. Сега мога да го правя. Мамо, тате, благодаря ви, че ми помогнахте", сияе ослепителната Ашли Салерно от фаворитите за сезона - "Изкушението на Лос Анджелис".
Ашли не е единствената хубавица, чиято ученическа мечта да излезе на терена, а не да аплодира играчите, сбъдва Лигата. "Винаги съм искала да играя футбол. Затова съм тук. Ще играя добре, ще играя твърдо", обещава и капитанът на "Торонто Триумф" Криста Форд.
Тя е най-голямата от общо три сестри през целия си живот се е занимавала със спорт. Първо с хокей, а после с футбол, където получава много наказания зарадиагресивна игра. След това се захваща и с бокс, докато открие истинската си страст - американския футбол. Криста още си спомня как в колежа отишла в местния отбор, но след като видял крехката физика, треньорът директно я отрязал: "О, сладурче, ти не можеш да играеш... не бъди глупава." Но тя не се отказва. Малко след това в колежа назначават преподавател, който се е занимавал с женски футбол. Двамата с него правят първата колежанска програма за женски футбол. Когато чува за професионалната лига за американски футбол по бельо, Криста е сигурна, че това е нейният шанс.
Блондинката признава, че не всичките съотборнички от "Торонто Триумф" имат такава дълга кариера в спорта.
"Почти всичките ни нападателки са играли футбол преди - с изключение на 1-2, докато в защитата е обратното", разказва Криста Форд, която освен капитан е и маркет мениджър на отбора си.
Някои от момичетата съчетават футбола с манекенството, учителската професия и маркетинга. За куотърбека на дебютантите от "Грийн Бей Чил" Ани Ерлер този мъжки спорт е друг аспект на самодоказване в живота.
"Когато бях дете, футболът беше ритуал за мен всеки ден след училище. Играех с всички момчета от квартала. У нас никога не е имало кукли и нищо в розово. Да спортуваш и да бъдеш под напрежение, за мен беше начин на живот. Лигата е първият шанс да играя на професионално ниво", надъхва се Ани, която открива футбола едва 4-годишна.
След като завършва училище, получава предложение да продължи образованието си със спортна стипендия, но вместо това става бакалавър по човешки ресурси. Започва работа в тази сфера и става партньор на майка си във фирма за HR консултации. 22-годишна Ани си купува къща и работи на 2-3 места, за да се издържа, докато преди няколко месеца не решава, че е време да се завърне към истинската си страст.
"Футболът добавя радостен и вълнуващ аспект в живота, който вече обичам", усмихва се пред камерите красавицата, която ще дебютира в Лигата заедно с отбора си "Грийн бей Чил" на 26 август срещу другите новачки от УВалкириите от МинесотаФ. Още преди да са стартирали, треньори и играчи признават, че се сблъскват със съществени проблеми.

Голяма част от титулярите
са контузени

и няма да се възстановят за откриването на сезона.
"Имаме някои добри играчи - не казвам страхотни - но добри, които се учат да играят футбол и заедно работим упорито, за да заемат подходящите за тях позиции. И когато тези играчи застанат под светлините срещу крещящите фенове, е трудно да се предположи какво може да се очаква", вдъхва кураж на отбора треньорът Гилбърт Браун.
Изтощителните тренировки, агресивните боричкания и упоритата подготовка за мачовете са тежко изпитание за момичетата. Изкълчен глезен или проблеми със сухожилието са сред многото контузии, които плащат тези, които искат да блеснат като кралици на терена. Когато са здрави, момичетата трябва да спазват диети и да се фокусират върху бягането, упражненията за бързи и мощни движения, подобряващи нервната система, вдигането на тежести и футболните тренировки. И нападението, и защитата на "Грийн бей Чил" са доста разредени. Титулярката Джейми Джакобсън, известна с изваяната си фигура, е извън строя. Нейната резерва Аманда Смолински също е на скамейката заради скъсано сухожилие. Отборът ще намери заместници в лицето на Ашли Ръмси, която е на терена от съвсем скоро. Допреди няколко месеца красавицата се занимава с хокей, но се преориентира. Младата надежда учи лесно и напредва бързо.
"Трудно е да започнеш, без да имаш 20 имена на играчи в списъка си. Имаме съвсем малко време, за да научим новите момичета как да удрят", признава Браун и допълва, че ключът на успеха е гъвкавостта.
"Сигурно ще ме искат в защита, за да запазят краката ми свежи, но ще играя и от двете страни на топката, не ме интересува. Готови сме да откъснем няколко глави", заканва се една от най-твърдите състезателки Лесли Бауман и обещава на феновете, че откриването на сезона ще е наистина зрелищно.

 

Баскетболистките също се разсъблякоха

След бомбастичния успех на футболната лига по бельо екипите хвърлиха и американските баскетболистки. В първенството се състезават четири оскъдно облечени отбора от Лос Анджелис. Зрителите на спектаклите изпадат в естествената трудна ситуация да се концентрират върху правилната топка по време на мачовете, смеят се спортни коментатори. Дори когато дамите се напъват да направят впечатление със спортните си заложби, на преден план изпъкват оптичните им предимства. Сред известните играчи е сестрата на експлеймейтката Джени Макартни - Джо Джо Макартни, която играе за "Красавиците от Ел Ей".


Световно в Бразилия през 2014-а

Председателят на лигата Мичел Мортаза обяви, че е в преговори със собствениците на групите да пренесе този спорт в Сан Хосе, Хюстън, Феникс, Ванкувър, Детройт, Вашингтон, Бъфало, Каролина, Колумбия, Ню Орлиънс и Ню Джърси през следващия сезон. През 2012 г. лигата ще има представителства в Канада, година по-късно - в Австралия, а в Европа ще стъпи през 2014 г. Предвидено е лигата да дебютира в Барселона, Рейн, Франкфурт, Манчестър и Дъблин. По същото време шампионите на всяка от четирите лиги ще се състезават в първия световен шампионат в Сао Пауло, Бразилия.

ИЗНЕНАДА: Понякога публиката вижда повече, отколкото е предполагала.
ИЗНЕНАДА: Понякога публиката вижда повече, отколкото е предполагала.
ИНТЕРЕС: По-атрактивните спортистки са поканени за фотосесия от "Плейбой".
ИНТЕРЕС: По-атрактивните спортистки са поканени за фотосесия от "Плейбой".
БИТКА: Футболистките се раздават максимално на терена.
БИТКА: Футболистките се раздават максимално на терена.