Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Андрей Райчев
Андрей Райчев

“Новите партии в парламента трябва много сериозно да се замислят за поведението си, защото в следващия парламент няма да получат този ръст на доверие от избирателите. Червените линии са пазарлъци, които се появиха, щом влязоха в парламента, на площада ги нямаше и затова народът ги наказа. Те трябва да преосмислят поведението си, чудесният им живот свърши, идва нов играч, който ще се оформи около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.” Това заяви пред БТВ социологът Андрей Райчев.

“И моралът, и интересът на Радев изискват той да даде третия мандат на БСП и Корнелия Нинова. Вече няма ветрило от възможности, а една възможност - Корнелия Нинова да прави кабинет.”, коментира Райчев.

Според него Нинова има две възможности при вземане на мандата - да постъпи като ГЕРБ и да направи демонстрация какво е БСП като предложи кабинет на БСП и върне мандата.

“Едва ли ще го направи. Защото ако тя донесе правителство това ще е голям неин успех. Основата за изграждане на правителството е контакта със Слави Трифонов. А той зависи от това кой е ще е кандидатът за премиер. Ако те намерят консенсус за името на премиера, оттам могат да надграждат и да получат подкрепа от други партии и така ще има опит за спасение на ситуацията. Иначе всичко отива в киреча.”, заяви Андрей Райчев.