Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ
НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ

Депутат от ИТН  - сега е ред на останалите 175 народни представители, ако се разберат, да съставят правителство

"Шансовете за правителство с третия мандат са добри,  нашата идея е да покажем как трябва да се направи това - максимално публично и ясно", заяви пред БНР Николай Хаджигенов, депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

За да оцелее едно правителство на малцинството, трябва да се състави от партиите на промяната плюс най-добрата част от служебното правителство, заяви той. 

Ще водим политически разговори как да се направи, какво да се направи. Срок - минимален, минимални неща, които трябва да се направят от правителството и от парламента, защото ние сме в една много сериозна криза. Целта е да се даде възможност на хората да дишат и живеят спокойно и "едновременно да започнем да оправяме бардаците, които сътвориха Борисов и компания", каза той.

Явно с "Има такъв народ" тепърва ще трябва да говорим още много. С експертите им нямаме проблем, именно на експертно ниво ние искаме едно и също. На политическо ниво трябва да водим разговори на високо ниво", посочи Хаджигенов и подчерта, че на този етап не искат разговори с лидера на ИТН Слави Трифонов, но уточни:

"След като президентът връчи третия мандат обаче - на секундата. ... И с ДПС трябва да се говори - независимо дали ни харесва, както и с БСП, но не е така с ГЕРБ. С партията на диктатора не правим нищо, освен да ги ликвидираме лека-полека".

Хаджигенов беше категоричен, че конституционно мнозинство не е възможно без гласовете на ДПС.

Само че преди това Андрей Михайлов от ИТН каза, че  вече са предложили състав на кабинет, направили са жестове, воден е диалог през вариант на кабинет 1, на вариант 2, в които са били включени професионалисти. "Не срещнахме подкрепа, дори разбиране. Сега е ред на останалите 175 народни представители, ако се разберат, да съставят правителство.