Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Томислав Дончев. Кадър Би Ти Ви
Томислав Дончев. Кадър Би Ти Ви

„Правителство с мандат на третия, петия, шестия е екзотика“, каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви.

По-рано през деня ГЕРБ обявиха своя проектокабинет, който няма да внесат за гласуване и веднага върнаха проучвателния мандат на президента Румен Радев.

Според Дончев подобно правителство ще бъде слабо, компромисно и без ясна логика. „Редно е България да има титулярно правителство, но страната ни е изправена и пред много предизвикателства. Такова правителство ще е слабо“, допълни той.

„Едни нови избори имат потенциал да ни донесат ползи. На първо място трябва да са ползите за страната. По-важното е цялата тази ситуация да е урок за всички политически сили“, каза Дончев.

На въпрос кой е задал тона на омразата между отделните партии Дончев допусна, че това са партиите на протеста и президента Румен Радев. „Радев беше модератор на това, което се случи“, каза Дончев. Той допълни също, че в случая ГЕРБ са „по-назад в редицата“ с виновните.

По думите му няма съгласуване на действията между „Има такъв народ“, ДПС и ГЕРБ относно казуса с гражданството на икономическия министър Кирил Петков. „Участието ни в този казус е свързано с това, че ако един министър не отговаря на изискванията ,този казус трябва да бъде проверен“, уточни Дончев.