Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и евродепутат СНИМКА: Архив
Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и евродепутат СНИМКА: Архив

Къде е отговорността на хората, които са организатори. Има закон за това кой носи отговорност при организирането на протести. Полицаите също имат семейства, а бяха замеряни с павета и слама и се правеха опити да бъдат запалени. Минути преди да бъдат бити тези хора под колоните, полицаите бяха замеряни с бомби, павета в продължение на 3 часа. Това заяви в ефира на Нова тв евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки във връзка с излезлите в петък кадри с полицейско насилие от летните протести на 2020 г. в София.

"Виждам кандидатите за власт и мисля, че явно е нужно нещо, което да отвлича вниманието от отношенията помежду им", каза още той и добави, че кадрите с полицейско насилие под колоните на Министерски съвет не са укривани, а са многократно гледани в съда.

"Никой не пита за тази една година каква отговорност носят организаторите на протеста. Полицаите бяха удряни с дръжка на знаме. Бяха обстрелвани с прашки. Тези хора също са глави на семейства", каза още той.

"Когато тълпа без разрешение дойде да кърти вратата на дома ви и се опитват да нахлуят какво трябваше да направим? Някой да бъде набит, убит? Слава богу не се стигна до неизбежна самоотбрана!" Така евродепутатът коментира заливането на протестиращи миналата годна с вода пред централата на ВМРО.

Според него цялостаната политика на ЕС е свбъркана по отношение на бежаските вълни и България трябва да спре да приема мигранти. "ЕС на себе си не може да помогне. Сбъркана е политиката. Би трябвало да се старае да задържа хората по света, там откъдето са. Тези хора ще тръгнат като вълна към Европа. Тя вече се случва. Тези хора от Алжир и Африка ще кажат, че са от Сирия", предупреди той и обясни, че при последното редовно правителство миграцията е била нулева.

"Ще продължим с настояването да се затворят бежанските центрове, включително трите в София. Тези хора не трябва да бъдат приютявани изобщо", каза Джамбазки. Той и членовете на ВМРО ще изискат от Министерския съвет бройката на всички отблъснати от границата и влезлите у нас. "Няма никаква човешка логика за грешно водената политика на други страни да носим отговорснот ние. Защо тези хора да не бъдат в тяхната държава, а да останат у нас. Защо ние да плащаме за чужди грешки. Нашите западни съюзници ще рябва да си плащат тази сметка. Буш Старши имаше търговски отношения със семейството на Бин Ладен", разказа той.