Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

От Митьо Маринов

Да не се извиват ръцете на президента Радев и без пазарлъци за третия мандат - така остро се обърна председателката на БСП Корнелия Нинова в декларация от трибуната на парламента към "Демократична България". Причината е, че вчера обединението предупреди, че ако Радев даде третия мандат на социалистите, няма да дадат подкрепата си за тяхно правителство.

"Третият мандат е кризисен, но е и възможност да дадем стабилност и сигурност на хората и държавата. За съжаление от вчера отново започнахте да налагате разделителни линии. Не го правете, защото това минира възможностите за България. Не за нас или за вас. От вчера започнахте. Ако бъде даден мандат на БСП ние няма да го подкрепим. Ама вие не знаете още какво ще предложи БСП, ако президентът ни даде мандата. Но ето така на инат няма да го подкрепите. 

И какво отиваме на трети избори зимата, в икономическа, социална, COVID криза, без бюджет и без пари за хората", заяви Нинова.

Тя се обърна към партиите като обяви, че са преминали границата на търпимостта. "Не може да казвате на президента да внимава на кого дава третия мандат. Не се месете в правомощията на президента. Единственият, който може да реши как да се развият нещата от тук нататък, е той. Не му поставяйте условия и не му извивайте ръцете. И не ни подлагайте на пазарлъци - вие се откажете, ние ще го вземем, ще ви дадем това или онова. Не сме се борили 4 г. да си изчистим лицето от задкулие и зависимости, за да ни вкарате сега обратно там. Искаме разум, спокойствие и диалогичност.