Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ
НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ

Засега е сигурно само, че депутатите от "Изправи се, БГ! Ние идваме!" няма да излязат от пленарната зала по време на гласуването за правителството, за да свалят кворума. Но потвърждават, че категорично не подкрепят част от издигнатите за министри. Какъв ще е вотът им, ще обявят след заседанието на парламентарната си група утре. Това обясни Николай Хаджигенов от ИБГНИ в "Неделя 150" по БНР. 

"ИТН не водят разговори с нас, водят с БСП, на нас ни показаха филмче", добави той. 

Попитан за предложените за министри на вътрешните работи и правосъдието Петър Илиев и Иво Атанасов, депутатът заяви: "Като погледнем кандидата за МВР, бягаме с писъци оттам. Предложението за правосъдното министерство е толкова потресаващо. Не ги познавам и двамата, с Иво Атанасов сме разменили няколко думи, а другият не знам кой е". каза Хаджигенов. 

По повод на Илиев каза още, че той вероятно е влизал в МВР само да си вземе документите. "Не ни трябва масон и човек, който окупира чужди дисертации. Това е рядка глупост", каза още Хаджигенов.  

Добави, че кандидатът за вицепремиер има 80 страници с плагиатство от доцент от ЮФ. "Дали да не ме притеснява? Заставам с името си - чакам, да ме съди. Тия заплахи "Ще те набия, ще те осъдя" е крайно време някои хора да попораснат", продължи адвокат Хаджигенов. 

"Аз съм съдебен адвокат,  не плаша никой, че ще го съдя, направо го съдя", добави той.

Според него Иво Атанасов "очевидно няма никаква идея от Истанбулската конвенция. Коментарите му са потресаващи, отделен въпрос е, че там няма кърмене, раждане, а се касае за домашното насилие. Това е най-дебилният коментар по отношение на Истанбулската конвенция, каза още Хаджигенов. 

Според него ИТН правили "силово налагане тип ГЕРБ и БСП в най-силните им години. Каква е разликата - че си направил собствен ГЕРБ?", попита той. 

Това, което бих променил, е генерално механизма, по който ИТН се опитва да правят политика. Те се опитават да хвърлят вината, ние нямаме проблеми с вините, Борисов ни обвиняваше 12 г. в какво ли не, добави Хаджигенов.

За оттеглянето на Момчил Иванов и коментара на Тошко Йорданов по адрес на медиите, които им нападнали кандидата, депутатът от ИБГНИ каза, че на  "калпав сценарист медиите му са виновни." 

Борисов е политически труп, не е нужно да се плашим едни с други, да се съберем и да си направим нещата както трябва, призова още Хаджигенов. Така той задочно отговори на соцлидерката Корнелия Нинова, която предупреди, че Борисов с завръща, ако те не се разберат.

Според него всички виждали, че пак 6 партии ще вляза в следващия парламент, но това го виждали всички без ИТН.

"Искаме демокрация, не сте сами, огледайте се", призова той хората на Слави Трифонов. 

Според него нямаме нормална държава, за да се делим на идеологии, Той подчерта, че за конституционна промяна ще трябва и подкрепа на ДПС.

Хаджигенов повтори, че цел номер едно е махането на Иван Гешев и правосъдната реформа.