Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първите в историята олимпийски шампионки за България в художествената гимнастика ще изиграят последното си състезание като отбор през октомври. По ирония на съдбата - отново в Япония, където триумфираха с олимпийското злато. 

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова ще излязат за финалния си състезателен танц в японския град Китакюшу, където от 27 до 31 октомври е световното първенство по художествена гимнастика. Почти всички ще прекратят кариерите си. Може би само Ерика Зафирова може да остане с поглед, вперен към следващите олимпийски игри в Париж през 2024 г. 

"Решили сме, че ще се върнем отново в Япония, защото след два месеца тук има световно първенство. И най-вероятно това ще бъде завръщането ни за последен път като отбор. Но смятам, че всичко, каквото трябва, го направихме. Това е нашият мечтан финал", заяви капитанът на димантените момичета Симона Дянкова.

"Световното първенство е един бонус, който се надяваме да завърши по същия начин и вече с лекота да кажем: "Това беше от нас", каза Мадлен Радукова.