Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Янев СНИМКА: Йордан Симеонов
Стефан Янев СНИМКА: Йордан Симеонов

"Горд съм, че децата ми са възпитани, образовани и добри хора. Децата ми имат свои деца, т.е. аз съм щастлив и с двама внуци. Децата ми развиват тяхната кариера по тяхна целесъобразност и аз не се намесвам с това. Знам къде работят, знам че са на експертни позиции, но повече не знам."

Това каза служебният премиер Стефан Янев на излизане от срещата при президента Румен Радев за ситуацията с коронавируса. Янев бе запитан за децата му от Ива Николова от ПИК. От известно време сайтът пише, че децата на Стефан Янев работят в най-богатите държавни фирми - БЕХ и "Булгаргаз", където са назначени без конкурс по времето, когато баща им беше вицепремиер в първото служебно правителство на Румен Радев - 27 януари 2017 – 4 май 2017.

В. "24 часа" попита в БЕХ и оттам ни отговориха, че синът на Стефан Янев е експерт при тях по газови проекти, назначен е през 2017 г. Това, че е без конкурс не било проблем, тъй като в търговските компании мениджърите имат право да си избират екип.

Колкото до дъщерята на премиера, по неофициална информация, тя е назначена от директора на "Булгаргаз" Николай Павлов на експертна длъжност и се справяла добре с работата си.