Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Олимпийската шампионка Ивет Горанова посвети златния медал на треньора си Ангел Ленков, че е вярвал в нея, дори когато тя го разочаровала. СНИМКА: ЛЮБОМИР АСЕНОВ, LAP.BG
Олимпийската шампионка Ивет Горанова посвети златния медал на треньора си Ангел Ленков, че е вярвал в нея, дори когато тя го разочаровала. СНИМКА: ЛЮБОМИР АСЕНОВ, LAP.BG

Ангел Ленков видял Горанова за първи път на турнир в Кнежа около 10-годишна - биела всички с по 6:0. Сетил се за този миг точно преди олимпийските игри и се почувствал благодарен, че тогава я е срещнал

"Ивет написа история!" Това заяви гордият неин треньор Ангел Ленков след олимпийската титла в каратето при дебюта на спорта на най-големия форум.

"24 часа" обаче реши да го върне към първия миг, когато е видял Ивет Горанова и когато е разбрал, че ще стане голяма шампионка.

"В интерес на истината преди два дни си мислех за това. Беше на едно състезание в Кнежа, тя беше още малка, не помня на колко години, тя ще каже... ("Сигурно на десет", включва се Ивет, която треньорът й е прегърнал, докато говори.) Това беше първият й златен медал, може би първото й състезание. Биеше съперничките си с 6:0, 6:0, 6:0 - набързо. Но това беше първият път, в който ми направи впечатление... И наистина точно преди участието й на олимпийските игри се сетих точно за това нещо. Че съм благодарен, че тогава се срещнахме... Че я видях", разказа развълнуваният треньор.

"Радвам се много за Ивет, че тя е толкова щастлива. Това, което направи, е нещо велико. Още не съм го осъзнал. И на мен ми се стори, че беше прекалено лесно... А пък и отвътре, когато си по-съсредоточен в детайлите, не преживяваш както пред телевизионния екран. Там емоциите са по-силни", споделя Ленков.

"Ивет е много силен характер и точно това и помогна да спечели не само този златен медал, но и много други медали. Много силно вярва. Наистина вярата прави чудеса", допълва треньорът.

"Искам да поздравя всички българи. Голямо удоволствие е. Чувствам се щастлив, че съм българин", завърши Ангел ленков.