Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Фаталният 11.09.: SARS-CoV-2 изтекъл от Ухан преди 12.09.2019 г. според US доклад В Китай предприемат строги мерки, защото за първи път от една година забелязват ръст на заболелите.

В доклад на Републиканската партия в САЩ, публикуван на 2 август, пише, че има доказателства, че вирусът е изтекъл от лаборатория в Китай, съобщи Ройтерс. При това посочват евентуалната дата – преди 12 септември 2019 г.

Изнесена е информация, че от лабораторията в Ухан са поискали 1,5 милиона долара от Пекин за ремонт на системата за третиране на опасни отпадъци през юли 2019 г. Според документа учените от Института по вирусология в Ухан, подпомагани от американски експерти и от китайски и американски правителствени средства, са се опитвали да модифицират коронавирусите, така че да заразят хора.

Изводите обаче засега не са потвърдени от разузнавателните агенции на задокеанската страна. Президентът Джо Байдън възложи на Аврил Хейнс – ръководителка на всички спецслужби, да проучи какъв е произходът. Преди две седмици тя заяви, че е много вероятно никога да не научим какъв е истинският произход на причинителя на пандемията.

Пекин от самото начало отрича вирусът да е изтекъл от лабораторията в Ухан.