Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Демократична България“ вероятно ще играят контра ИВАН ГАРЕЛОВ

БСП вероятно ще подкрепи предложението на ИТН за правителство, а „Демократична България“ ще играят контра, прогнозира в предаването „Тази сутрин“ журналистът Иван Гарелов. Той коментира предстоящите срещи с трите политически сили, от които партията на Слави Трифонов очаква подкрепа.

„БСП вероятно ще подкрепи правителството, като те настояват да има писмено споразумение с ИТН, но това ще си остане като пожелание“, каза Гарелов.

По думите му „Демократична България“ е много вероятно да играят контра и да не подкрепят правителството, защото не се страхуват от нови избори. „Те знаят, че тяхното влияние още ще се разшири. Така, че трябва да бъдат изключени от тези, които ще подкрепят правителството“, посочи Гарелов.

„Що се отнася до „Изправи се БГ!Ние идваме!“ там няма единно мнение, но мисля, че ще подкрепят предложението за правителство с уговорката като при БСП, че е по-добре да има писмено споразумение“, смята още журналистът.

ДПС направи няколко завоя, които се определят от отношението на протестните партии към движението. Те вероятно ще преминат към тактиката като при Орешарски. Няма изцяло и открито да подкрепят това правителство, което ще бъде предложено, но по отделни идеи и закони могат да вземат такава позиция, каквато смятат, че им е интересна и да проникнат в самото правителство.

Според Гарелов дали ще има подкрепа за правителство, зависи и от поведението на партия ГЕРБ.

„Трите партии, които се наричат протестни, имат различни интереси и самочуствие, докато „Има такъв народ“ са със самочуствието, че са спечелили изборите и то два пъти под ред. „Демократична България“ имат самочуствието, че имат най- голям политически опит, което е вярно. Направиха много силна кампания и имат ясни и декларирани политически идеи за развитието на страната. Те са с амбицията постоянно тяхното влияние да нараства, да бъдат център около, който да се групира десницата в България. Третата група – Отровното трио, имат претенциите, че бяха най-активни по време на протеста“, посочи още Иван Гарелов.