Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нямаше сценарий, как да оттеглим Петър Илиев, като не сме го номинирали Филип Станев

Случилото се вчера не беше никакъв сценарий. Трябваше да се спази една конституционна процедура и това и стана. Трябваше да се действа категорично, спокойно и хладнокръвно заради всичките тези слухове, които витаеха в публичното пространство, изречени неверни твърдения, изречени обвинения и неистини.

Как да оттеглим Петър Илиев, като ние не сме го номинирали? Странно откъде дойде тази информация. Това е фигурата на премиера (б. р. - Пламен Николов) от 12 дни. С господин Николов работим повече от 3 години, той е един от топекспертите, които изготвиха програмата, която има нашият политически проект. Името на Петър Илиев не бе лансирано, не бе обсъждано.

Това каза депутатът от ИТН Филип Станев в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Сравнение между Николай Василев и Пламен Николов е много трудно, не само в политиката, а и в живота. Това са две отделни персони, с отделни кариери и професионални компетенции. Те са с различни профили - допълни той. - Единият е бил действащ политик и е заемал министерски постове, бил е част от НДСВ, другият е нямал до този момент реално действаща политическа функция".

"При Асен Василев е дългата ръка на английското правосъдие. С него са водени 3 разговора, канен е бил само веднъж. Информацията, която изнесохме от парламентарната трибуна в лицето на моя колега Тошко Йорданов, ние я научихме буквално предния ден", каза още той Станев.

"Не знам защо така рязко се смени отношението на Христо Иванов. В първия ни разговор от ДБ заявиха, че нямат претенции за конкретни лица, за министерски кресла, дайте да говорим за това, което ще направим. Те не са и искали да знаят имена. И изведнъж тази декларация - вземете тримата министри от служебния кабинет. Откъде дойде това?", сподели той.