Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Ники Литов
СНИМКИ: Ники Литов

"Ще получите доказателства за подслушване на протестиращи и политици. Още днес. Ограничаването на правата на българските граждани не е пушилка, както го наричате. Това са стотици хора. Преди известно време прокуратурата започна да се самопроверява и не откри нарушения", каза вътрешният министър Бойко Рашков в парламента по време на изслушването си.
Според него има данни, че по отношение на някои граждани прилагането на СРС-та е продължило доста дълго време, повече от законовия срок.
"Особено интензивно са ползвани тези способи след нахлуването на прокуратурата в президентството. Мотивите са - лицата целят да бъде съборена властта в републиката и да бъде завзета насилствено. Тази правна квалификация е на двама прокурори от Специализираната прокуратура - Борисова и Първанов. През 1996 г. парламентът беше обсаден. Тогава такива дела не са образувани", каза Рашков.

От ГЕРБ го призоваха да посочи конкретни имена. Министърът обаче отговори, че не е длъжен да говори с имена. Той носи доклад, който депутатите могат да прочетат. 

"Не се казвам Цветан Цветанов", заяви Рашков и припомни четенето на специални разузнавателни средства от парламентарната трибуна. 

Очаквайте подробности!