Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дейвид Хъдълстоун смятал да изненада Ерика Зафирова на олимпийския стадион пред очите на целия свят, но пандемията осуетила плана

Един от диамантите от българския ансамбъл по художествена гимнастика - Ерика Зафирова, е трябвало да получи изненадващо предложение за брак по време на официалната церемония по откриването на олимпийските игри в Токио. Това разкри пред "24 часа" нейният любим, единственият ни представител в спортната гимнастика на игрите в японската столица - Дейвид Хъдълстоун. Точно преди и двамата ни олимпийци да отпътуват за Япония Хъдълстоун предложи брак на своята любима, а тя каза "да" в навечерието на най-голямото си състезание.

Планът всъщност първоначално е бил друг. "Исках да бъде по-специално. Даже миналата година след световното първенство говорих с важни хора за олимпийския комитет. Бяхме се разбрали тук, по време на церемонията за откриването на олимпийските игри в Токио, да предложа брак на Ерика. Но, за съжаление, заради вируса нямаше как да се случи и планът отпадна. При новата ситуация - за мен беше едно от най-добрите решения в живота ми да й предложа точно преди олимпийските игри в Токио", разказа пред "24 часа" Хъдълстоун.

Така се оказа, че пандемията е възпрепятствала изключително емоционално българско събитие на олимпийския стадион в Токио, което щеше да обиколи целия свят. Щеше да е възможно, ако и двамата влюбени спортисти имаха шанс да дефилират заедно на откриването, а в даден момент Дейвид да застане на коляно пред Ерика с пръстен в ръка, за да чуе нейното "да" на мечтано и за двамата място.
Сега обаче само Хъдълстоун имаше възможност да бъде част от делегацията ни на откриването. Българските грации ще се състезават в последните три дни от олимпийските игри, когато е турнирът по художествена гимнастика. Заради извънредното положение обаче е въведено и задължително правило, че спортист може да влезе в олимпийското село най-рано пет дни преди да започне участието му в игрите. Има ограничение за престоя и след края на участието - два дни. С цел по-малко струпвания в олимпийското село и по-кратък престой в Токио, и като цяло в Япония.

Така точно в първата част на олимпийските игри националките ни по художествена гимнастика провеждат традиционния си лагер в Мураяма - за аклиматизация и доусъвършенстване на детайлите преди олимпийското състезание.

И когато Ерика Зафирова пристигне със съотборничките си в Токио, любимият й Дейвид Хъдълстоун трябва вече да е в България. Макар с много тежка контузия - изваден глезен и разкъсани връзки, 20-годишният ни гимнастик не се отказа от участието си, за да сбъдне мечтата си - да стигне и да се състезава на олимпийски игри.

И все пак в бъдещото семейство може да има олимпийски медал от Токио точно преди 21-ия ти рожден ден Хъдълстоун, часове след закриването на игрите. В последния ден от най-големия спортен форум - 8 август, е и финалът в многобоя при ансамблите в художествената гимнастика. Ерика Зафирова, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова ще преследват медали, след като българският ансамбъл завоюва бронз на олимпийските игри в Рио през 2016 г.

"Да, годеницата ми Ерика Зафирова ще се състезава с ансамбъла, предстои да дойдат насам към Токио. Пожелавам й успех - на нея, на отбора и на Боряна Калейн и Катрин Тасева в индивидуалното. Пожелавам им само да си изиграят всичко, както те си могат. Искам да си вземат заслуженото, защото знам, че могат. И после да отпразнуваме както трябва", каза Хъдълстоун.

Дейвид Хъдълстоун по време на олимпийските игри в Токио. СНИМКА: ЛЮБОМИР АСЕНОВ, LAP.BG
Дейвид Хъдълстоун по време на олимпийските игри в Токио. СНИМКА: ЛЮБОМИР АСЕНОВ, LAP.BG
Ерика Зафирова - един от петте диаманта от ансамбъла на България по художествена гимнастика. СНИМКА: LAP.BG
Ерика Зафирова - един от петте диаманта от ансамбъла на България по художествена гимнастика. СНИМКА: LAP.BG