Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Станимира Петрова на олимпийския боксов ринг в "Кокугикан Арена" в Токио. СНИМКА: ЛЮБОМИР АСЕНОВ, LAP.BG
Станимира Петрова на олимпийския боксов ринг в "Кокугикан Арена" в Токио. СНИМКА: ЛЮБОМИР АСЕНОВ, LAP.BG

Станимира Петрова беше толкова разочарована от ранното си отпадане от олимпийските игри, че обяви реална възможност да се откаже от спорта, "защото не вижда смисъл". В 1/8-финал в категория до 57 кг. на турнира по бокс в "Кокугикан Арена" в Токио българката отстъпи пред колумбийката Йени Марсела Ариас с 2:3 съдийски гласа.

"Моите усещания са, че направих достатъчно, за да спечеля, но веднага след срещата нямам реална преценка, ще трябва да го изгледам. Не знам. Може би е трябвало да си избера спорт без съдии. Просто тук не виждам шанс да направя нещо голямо. И то не е като да зависи от мен. Просто не мисля, че ще стане някога. Амбицията ми за Токио беше да побеждавам, като на всеки.Но винаги има един губещ. За съжаление, пак аз съм губещата", заяви Станимира Петрова.

"Не бих казала, че колумбийката ме изненада, защото я гледахме, знаехме, че ще играе така. Разбира се, на мен първият рунд ми беше труден - все пак дълго чаках, цели 5 години чаках тази среща на олимпийски игри. В първият рунд ми беше трудно да вляза в час, но вторият и третият мисля, че си ги изиграх както трябва. Но, за съжаление, моето участие приключи", добави тя.

"За бъдещето нямам планове. Нека ми мине малко, за да реша дали изобщо ще се занимавам с бокс. В момента разочарованието е толкова голямо. Ако ме питате в момента, ще ви кажа: "Аз повече няма да играя бокс." Каквото съм направила дотук, направила съм. В този момент не виждам смисъл. Но, разбира се, така беше и след Рио и след това се върнах", каза разочарованата Станимира.

Запитана дали все пак идващите след 3 години игри в Париж няма да й дадат мотивация, отвърна: "Има време. Нека се върна, да ми мине и тогава ще мисля."