Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Любомир Канов КАДЪР: bTV
Д-р Любомир Канов КАДЪР: bTV

Уви, в психиатричната литература няма термин или диагноза за безмерно нахалство или безочие. Това е в областта на етиката и в основата е безсрамието, липсата на етични задръжки.

Впрочем, това качество прави онези, които са особено, екстремно надарени с тези качества, в средата на едно безбожно, “демократично” общество, където няма граници и санкции за лъжа, нито даже кратковременна памет за личното безобразие на публичните актьори, в тяхно предимство и ги превръща в най-успешните демагози и политици.

Тълпата е онзи усреднен масов олигофрен, който е способен да ги избира отново и отново, по същият механизъм, по който са въздигали Хитлер или са припадали от скръб поради смъртта на Сталин или Ким Ир Сен.

Демосът е най-ниското общо кратно и води до своето собствено затриване, особено в условията на масови средства за дезинформация. Така че диагнозата се отнася не до индивиди, а до масите и тази диагноза е Олигофренитет.

Множествата са толкова умни, колкото са най-тъпите им гласуващи членове. Липсата на естествена йерархия води до господството на множеството и колкото то е по-функционално неграмотно и инструктирано от телевизора, а не от книгите, толкова то стига бързо надолу до управлението на Vulga-та, тоест Вулгарното управление. Вулга означава Тълпа. За Булга какво значи, някакси не ми се говори днес.

*От фейсбук