Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Рашков
Бойко Рашков

"Вие бяхте шеф на следствието в най-мутренските години и сме ви сваляли с камъни. Сега сте морален стожер на нацията, казвате кой става, кой не. Кажете кой да стане главен прокурор. Или питайте бившата си началничка на кабинета, която си подаде оставката със списъка "Магнитски", обърна се Тома Биков от ГЕРБ към Бойко Рашков, който отговаря на въпроси в парламента. 

"Не съм бил шеф на следствието през 90-те. Когато бях народен представител се държах много по-прилично от вас. Написал съм над 100 текста на закони и съм бил полезен за нацията. Ако става въпрос за мутренските времена, съжалявам само за едно - че тогава не се справихме с вашия лидер. Но има време. От вас зависи, дайте ми тази възможност", отговори Рашков. 

"Тази зала е видяла много. Опитни оратори, законотворци. Тази същата зала помни и исторически дъна. През 1947 година Георги Димитров казва на Никола Петков: "Вие отивате в затвора". Днес министър на вътрешните работи от тази трубина каза, че ще се справи с един партиен лидер. Единственият аналог е със случилото се през 1947 г.", заяви Томислав Дончев.

Маноил Манев от ГЕРБ - СДС каза, че когато един служебен министър се изправи и започне да раздава квалификации и да се моли да го направят министър в един следващ кабинет, е малко чудно мълчанието на председателя на Народното събрание. Той заяви, че се потъпква парламентаризмът всяка минута.