Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев
Румен Радев

"Високо ценя приноса на президента Стево Пендаровски и на министър-председателя Зоран Заев за възстановяване на диалога на най-високо равнище", обясни Румен Радев, предаде БТА.

"Време е обаче тези първи стъпки да стимулират институциите и политическите партии в Република Северна Македония /РСМ/ да се ангажират с реализиране на огромния потенциал в нашите двустранни отношения, а не с трупането на нови проблеми. Това каза президентът Румен Радев в началото на срещата си на "Дондуков" 2 с ръководството на партията Граждански демократичен съюз от Република Северна Македония", допълни той.

Държавният глава изтъкна, че прекият диалог на всички нива между България и Република Северна Македония е изключително важен за решаване на отворените въпроси между нашите страни и няма алтернатива в стремежа на РСМ за постигане на пълноправно членство в ЕС.

Той посочи още, че покриването на Копенхагенските критерии е задължително условие за начало на преговорите на РСМ за членство в ЕС, посочи Радев. Убеден съм, че само с общи усилия можем да го постигнем. Защото България е най-заинтересованата страна от ускоряване на процеса на европейска интеграция на РСМ и ние очакваме възможно най-скоро постигането на реални резултати в изграждането на добросъседски отношения, каза държавният глава.