Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Следващ от парламентарната трибуна се изказа депутатът от БСП Антон Кутев.
Следващ от парламентарната трибуна се изказа депутатът от БСП Антон Кутев.

„Най-лошият вариант за страната е да не бъде формирано редовно правителство. Аз обаче съм оптимист и смятам, че такова ще има още с първия връчен мандат на „Има такъв народ”. Това би било най-добрата опция за България”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

Той добавя, че цялото служебно правителство силно се надява България да има работещ кабинет.

„Не мога да кажа дали в него ще има министри от служебния кабинет. Това е решение на партията, която води. Трябва обаче да има приемственост и някои неща трябва да продължат”, каза Кутев.

По отношение на шефа на НАП Румен Спецов, Кутев заяви, че към този момент всичко при него е наред: „Има продадени фирми, но това не води до негова вина”.

Ръководството на АПИ

„Не мога да знам какво точно се случи там. Вчера бях в регионалното министерство и видях, че имаше една наистина нелепа заповед на шефа на АПИ, с която той спира ремонти, които не трябва да бъдат прекратени. Това е проблем за всяко ръководство на АПИ. Предишното правителство е оставило договори за милиарди, без да имат финансово обезпечаване. В същото време са разплатени други милиарди на фирми, които нищо не могат да направят, защото нямат готовност. АПИ се намира в много тежка ситуация в резултат на абсолютно безобразното му управление до този момент”, обясни Кутев.

Казусът "Пирогов"

„Щом имаме криза, значи има грешка. Няма как някой да не направи грешка. Имаше такава в комуникацията. На хората трябваше да бъде обяснено, какво се случва. Ние освободихме Балтов и едва след това обяснихме защо. Аз обаче смятам, че основанията са достатъчно ясни. Ревизията от НЗОК показва, че там има злоупотреба със средства. Друг е въпросът дали това не е системен проблем и в други болници. Нямам съмнение, че освобождаването на проф. Балтов беше правилно. Важно е обаче да поправим системите грешки, за да не се окаже следващият директор в същата ситуация”, каза говорителят на служебното правителство.

Ваксинацията

„Аз се опитвах да наблюдавам процеса. Усилия се правят, но друг е въпросът колко са публични. Част от обществото е настроено против ваксинацията и това не се е случило за тези два месеца”, заяви Кутев.

Николай Цонев и ВиК холдинга

„Неговата експертиза трябва да си я защити той. Той е сложен там от министъра и единственото основание трябва да бъде експертизата. Каква е нужната за този пост аз не знам. Може да е нужен човек, който разбира от финанси. В този холдинг има 1 милиард, който престоява там вече почти година. С него нищо не е направено и ако всичко това е така, там трябва да има промени”, обясни още говорителят на служебното правителство.