Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тя има съществен принос за свалянето на ГЕРБ от власт. Ако БСП стане малка партия, паразитите ще си идат

Един мой пост от 9 юли взриви социалните мрежи и получи стотици харесвания, но и много негативни коментари. Ето го и него: "Кой знае защо никой от политическите анализатори не се е сетил за тази подробност. Години наред

Бойко Борисов се прави на антикомунист

и се представя за единствения човек, който може да ни предпази от сянката на Орешарски. И хиляди, хиляди хора гласуваха за него (за Бойко, не за Орешарски), просто защото ги беше страх от комунистите. Включително и аз един път. Не! Два пъти! Ужас!

Сега, когато БСП се спихна (по биологични причини) до естествените си размери, Бойко вече няма от кого да ни пази. Сега Б.Б. може да ни пази само от себе се.

Наздраве!!!"

Пуснах този кратък текст по обяд и до вечерта получих редица ругатни, обвинения в отявлена глупост и в сенилност в напреднала степен.

Да!!! Ама изборните резултати точно съответстваха на прогнозата ми, а численото им изражение до голяма степен потвърди моя анализ.

Ето:

За ГЕРБ на тези избори са гласували 200 000 избиратели по-малко. Горе-долу с толкова са се увеличили резултатите на "Има такъв народ", "Да, България" и "Мутри вън".

С други думи,

Корнелия Нинова би могла да се похвали

с основание, че е допринесла съществено за свалянето на ГЕРБ от власт.

Но да оставим шегата настрана. Много хора вероятно се питат: а какво става с БСП, или по-скоро какво ще стане.

Преди време в Западна Германия "Свободните демократи" редовно на избори печелеха около 10 процента, но в почти всяко второ правителство те бяха канени да участват като коалиционни партньори. Така че ако БСП се срине до към тези проценти - което е нормално, - в това няма нищо страшно. Страшното е, че болшинството от хората в България изпитват погнуса от тази партия. Най-вече защото тя е правоприемник на престъпна организация, избила без съд и присъда хиляди, хиляди хора, съсипала тотално морала на цялата нация и допринесла съществено България да е най-бедната страна от Европейския съюз.

Какво може да направи Корнелия Нинова? Много просто. Да отреже опашката на Гущера и да превърне БСП в една на първо време малка партия със социалдемократична ориентация. Като казвам малка партия, имам предвид следното: Известна част (може би немалка) от нейния електорат

се състои от професионални паразити,

които като не виждат шанс да се отъркат у властта, просто ще се разбягат и ще се засмучат в други партии. Има такива примери.

Във всеки случай България, както и всяка друга цивилизована страна, има нужда от автентична лява партия.

В едно от първите заседания на парламента през 90-а година Мони Паси предложи България да влезе в НАТО. Последва бурен смях и подигравки. Да, ама от 15 години вече сме в НАТО.