Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ива Митева
Ива Митева

Ива Митева ще бъде председател на 46-ото Народно събрание. Това решиха депутатите днес със 137 гласа “за”,  1 против от БСП, а 99 от БСП и ГЕРБ се въздържаха.

Митева бе председател и на съществувалото рекордно кратко 45-то Народно събрание. Сега тя отново бе издигната за поста от “Има такъв народ”.

Считаме, че тя е най-достойна, мотивира се зам.-шефът на партията Тошко Йорданов.

Единственият гласувал против кандидатурата на Митева - Георги Кадиев пък поиска думата, за да обясни защо. Той обясни, че причината не били качествата на Митева. Според него това гласуване било тест за избора на правителството. Липсата на диалог обаче щяла да доведе до връщане на ГЕРБ на власт. “Трябва да започнем преговори, официални, завършващи със споразумение”, настоя той. Затова и не подкрепили Ива Митева - защото нямало разговори. Левицата нямало да подкрепи и правителството на “Има такъв народ” по тази причина.

За председателското място бе издигната и кандидатурата на Кристиан Вигенин от БСП. Той е бил зам.-шеф на 44-ото и 45-ото Народно събрание, бил е евродепутат и министър на външните работи. Него подкрепиха обаче само 35 депутати, 60 бяха “против”, а 137 се въздържаха”.

Пожелавам успех и след четири години да си тръгнеш от този стол, поздрави Мика Зайкова Митева и ѝ отстъпи председателското място.

Очаквайте подробности!