Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Медици от "Пирогов" протестират срещу уволнението на 
 проф. Асен Балтов.
Медици от "Пирогов" протестират срещу уволнението на проф. Асен Балтов.

Категорично несъгласие с уронването на доброто име на единствената болница за спешна медицинска помощ в България УМБАЛСМ „Н .И .Пирогов“ и предприетите кадрови промени изразиха в позиция КНСБ и Федерацията на синдикатите от здравеопазването. "Долу ръцете от „Пирогов“!", пишат още те.

КНСБ не приема констатациите за установени нарушения при лечение на пациенти с COVID-19, преди да са изяснени напълно обстоятелствата и фактите.

"Притеснени сме от факта, че се посяга към най-голямата болница и водеща в областта на спешната и бедствената медицина, която изнесе голяма част от пандемията на раменете си. Това е болницата, в която денонощно работеха нашите медицински специалисти, в която медицинските сестри бяха с памперси заради липса на време за почивка и на отдих в домовете си", пишат още те.

"Това е един добър колектив с добри екипи, в който всички служители са работили, получавайки работните си заплати и възнаграждения, без съкращения или неплатени отпуски. В болница УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ е сключен един от най-добрите Колективни трудови договори между синдикатите и ръководството на болницата в страната. И това се дължи на неговия изпълнителен директор проф. д-р Асен Балтов,д.м.", се казва още в позицията.

Според тях  здравеопазването има нужда от реформи, но не и по "този грозен и неефективен начин да се дискредитира една от най уважаваните болници и нейният изпълнителен директор".

"Нашите здравни специалисти са изморени от безрезултатните приказки за реформа в здравеопазването. Нека се спре със всяването на смут и да се оставят медицинските специалисти да работят спокойно в името на здравето на пациентите", казват още те. Според тях, ако докажат нарушения, може да се търси персонална отговорност за тях , но по предвидения законов ред.

КНСБ застава зад исканията на работещите в УМБАЛСМ „Пирогов“ медицински специалисти и нейният директор проф. Асен Балтов.

"Присъединяваме се и активно ще участваме в протестните действия на колектива на болницата", категорични са те.