Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кметицата на "Красно село" платила на себе си част от парите за възрастни с COVID-19 Росина Станиславова

Кметът на столичния район "Красно село" от "Демократична България" Росина Станиславова е платила на себе си и свои служители част от парите по европейска програма програма „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания". Този скандал избухна на финансовата комисия към Столичния общински съвет.

В общинския съвет е получена жалба, че по време на изпълнението на проекта Станиславова е раздала на самата себе си и на свои служители „крупни суми“ от бюджета  на програмата.

Районният кмет не отговори на председателя на комисията Георги Георгиев как са разпределени средствата по проекта. Парите, които са изплатени на Станиславова и част от служителите ѝ, са 104 000 лв. Това е около 1/3 от сумата по програмата, стана ясно още на заседанието.

Методи Лалов от "Демократична България" обясни, че трябват точни и конкретни отговори на съветниците от комисията. Той призова кметицата да предостави информацията, защото "когато са спазени правилата и е положен труд, няма нищо нередно". Поиска и информация от всички столични райони как са разпределени средствата по програмата за "Патронажна грижа".