Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Водят бащата в съда в Габрово
Водят бащата в съда в Габрово

Окончателно, по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово Делян Бешев от Габрово е осъден на доживотен затвор за убийството на малолетния си син, съобщиха от прокуратурата. Присъдата на Окръжен съд – Габрово бе потвърдена от Апелативен съд – Велико Търново. С решение от 22.02.2021 г.

Върховният касационен съд не уважи искането на подсъдимия и защитата му за намаляване на наложеното наказание от „доживотен затвор“ на 20 години „лишаване от свобода“.

На 03.07.2019 г., през нощта, около 04 часа, Делян умишлено умъртвил 5-годишния си син Дариел, като го хвърлил от мост с височина 30.5 метра, изграден над р. Янтра, в района на Пречиствателна станция за отпадни води в Габрово. Убийството на малолетното дете е било извършено предумишлено и при условията на опасен рецидив, почти 2 години, след като извършителят изтърпял ефективно наказание „лишаване от свобода“ за други тежки умишлени престъпления.

За претърпените неимуществени вреди, които са пряка и непосредствена последица от престъплението, Д.Б. е осъден да заплати на майката на починалото дете обезщетение в размер на 200 000 лв.