Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Велев
Емил Велев

Известният кардиолог доц. Стефан Найденов е сред изненадите в червените кандидат-депутатски списъци

Журналистът и издател Иван Гранитски ще е втори в 25-и МИР след Нинова

Две футболни легенди от двата вечни противника на терена - „Левски“ и ЦСКА, влизат в листите на БСП от гражданската квота. Това са бившият национал и настоящ треньор Емил Велев – Кокала, и червеният нападател Христо Марашлиев, който е син на легендата Димитър Марашлиев. Велев е последният треньор, извел "Левски" до шампионската титла и в момента има собствена школа. Интересното е, че двамата попадат в една и съща листа – в 24-и МИР в столицата.

Христо Марашлиев
Христо Марашлиев

Имената им са одобрени от Изпълнителното бюро на БСП преди минути, научи „24 часа“. Червеното ръководство обсъжда попълненията на над 90 места за гражданска квота и коалиционни партньори, преди да предложи окончателните листи за одобрение от Националния съвет на партията. Всички кандидат-депутатски списъци трябва да бъдат регистрирани в ЦИК до 2 март.

Още една червена легенда влиза в листите на БСП. Това е Георги Георгиев - Гецата, който бе част от великия национален отбор, станал четвърти в света през 1994 г. Играе над 100 мача и за френския „Мюлюз“. След края на спортната си кариера е президент на „Марица“ - Пловдив и спортен директор на ЦСКА София. В момента е селекционер към БФС за юношите. Той влиза в листата в Пловдив.

Четвърта от гражданската квота в 24-и МИР пък ще е актрисата и певица Нона Йотова, която е в лявата група и в настоящия парламент.

Име в кардиологията влиза в листата в 23-и МИР. Доц. Стефан Найденов има над 15-годишен опит, няколко години е сред „Лекарите, на които вярваме“, отличен от читателите на „24 часа“. От 2006 г. до момента работи в Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести към УМБАЛ „Александровска“. Има над 60 научни публикации в национални и международни медицински издания.

Видният хирург проф. Димитър Раденовски пък е в листата във Видин. Той е бил изпълнителен директор (2007-2012), а впоследствие член на борда на директорите в УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов“. Управител на ДКЦ „Св. Иван Рилски“ ЕООД. Член е на Българското хирургическо дружество и на Дружеството за спешна хирургия. Автор е на няколко книги.

Трети в списъка в 23-и МИР ще е лидерът на "Екогласност" Емил Георгиев.

Втори след лидерката Корнелия Нинова в 25-и МИР пък влиза журналистът и издател Иван Гранитски.

Иван Гранитски
Иван Гранитски

Сред имената от гражданската квота в чевените листи са още о.р. бригаден генерал Цветан Харизанов, бивш началник на Националния военен университет „Васил Левски“ - във Велико Търново, председателят на Българския ветеринарен съюз д-р Трифон Цветков, преподавателят по история от СУ "Св. Кл. Охридски" доц. д-р Христо Беров - в Смолян, в Бургас е проф. д-р Юлия Йоргова-Форд - професор по администрация и управление и декан на Центъра по икономически и управленски науки в Бургаския свободен университет, проф. д-р Маринела Грудева - доктор по педагогика в Медицински университет Варна, Теодора Евтимова - директор на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе.