Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Балабанов позира пред лимузините си.
Иван Балабанов позира пред лимузините си.

Иван Балабанов моли Окръжния съд в Пазарджик за свобода

Жертвата Нешо Юруков с мозъчно сътресение, избит зъб,  травми по главата и цялото тяло

Мозъчно сътресение, избит зъб, рани по главата, отоци по лицето, тялото и крайниците. Това е резултатът от побоя над 46-годишния Нешо Юруков от Панагюрище, който миналата седмица беше нападнат от местния бабаит Иван Балабанов-Вазелина и двама от бодигардовете му посред бял ден и пред очите на детето му. За средната телесна повреда на жертвата още няма обвинен, но разследването продължава. Според експертизата Юруков е бит с твърд и тъп предмет, вероятно дръжката на пистолета на Иван Вазелина, научи "24 часа". Обезобразеният мъж обаче се страхувал да посочи душманина си, за да не му отмъстят.
Скандалното мутренско изпълнение пред училището в Панагюрище е сравнимо с побоя над Васко Наумов и съпругата му на Околовръстното шосе в София през 2016 г. и вандалския акт на яки момчета в заведението "Бесо" през м.г. 

Балабанов лежи на екзотичен плаж.
Балабанов лежи на екзотичен плаж.

След нападението над Нешо Юруков, не той, а лекари от Спешна помощ сигнализираха полицията. Тогава бяха арестувани Иван Балабанов и двама от охранителите му, които обаче са освободени. Вазелина остана в ареста заради притежание на незаконен боен пистолет - престъпление, за което вече е осъждан през 2015 г. Тогава полицаи го спират за проверка, а той излязъл с незаконния пищов на кръста и ги питал защо го спират. Освен това той е проверяван за използване на фалшива диплома пред Пътна полиция, за което има отказ от образуване на наказателно преследване, но и жалба срещу него, както и за измами, а криминалните му регистрации за кражби и грабежи са от 2001 г. Иван Балабанов бил и деен участник в размириците в пловдивското село Катуница през 2011 г., когато местните и хората на Цар Киро влязоха в конфликт.
След откриването на поредното нелегално оръжие в дома на Балабанов Районният съд в Панагюрище го остави на топло, а в четвъртък Вазелина ще моли втората инстанция - Окръжния съд в Пазарджик да го пусне на свобода.
Местните в Панагюрище наричат Иван Балабанов "Вазелина", защото бил много мазен, когато иска пари или уговаря някого за сделка. Той е известен с многото легенди за себе си, които сам изгражда - че е близък със столичен подземен бос, с магистрати и полицаи, чиито имена дори назовавал, за да респектира и да покаже, че е недосегаем. Иначе бил чест гост в столичните казина, където пръскал хилядарки. Въпреки че няма собствен бизнес и без да плаща дори здравните си осигуровки бабаитът от Панагюрище парадира с охрана, ролс-ройс, джипове и лимузина мерцедес, всички с еднакви номера.