Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Според него тя е заровена на полуостров между Балтийско и Северно море

Бивш войник от армията на Хитлер смята, че е видял скриването на Кехлибарената стая

Бивш войник от армията на Хитлер - 95-годишният Вилхелм Крафт, твърди от няколко години, че знае къде се намира Кехлибарената стая, изчезнала по време на Втората световна война. По думите на германеца той пазел тайната в продължение на половин век,

страхувайки се от неонацисти и спецслужби

Заедно с останалите войници Крафт се заклева още през 1944 г. да не споделя на никого нито дума за онова, което е видял тогава. Но сега, когато колегите му вече не са между живите, старецът решава да разкаже дълго пазената тайна.

Вилхелм Крафт служи през 1944 г. близо до норвежкия град Берген на подводница, която по-късно е потопена от бомбардировачите на съюзническите войски. Ранените са настанени в датска лечебница в Скаген, а после изпратени в село Асо, намиращо се в северната част на полуостров Ютландия. Бившият войник признава, че заедно с приятелите си без знанието на местните копае ями в края на населеното място.

Когато приключват със задачата си, в Асо пристига товарен влак, строго пазен от спецчасти. Крафт и другарите му случайно успяват да надникнат в един от вагоните, където виждат дървени кутии, в които явно се е намирало нещо много ценно. Началството обаче хваща любопитните войници и

заплашвайки ги със смърт,

им нарежда да изтрият от паметта си наученото.

Крафт не изключва вероятността да са се натъкнали именно на легендарния шедьовър, който може да е бил заровен именно в малкото селце, намиращо се на полуостров в Европа, разделящ Балтийско и Северно море.

До този момент обаче няма данни неговите думи да са проверени или на това място да са открити останки от Кехлибарената стая.