Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всеки втори фен на “Реал” (Мадрид) без замисляне ще изстреля името “Серхио Рамос”, ако го попитате коя е иконата на “кралския клуб” през последните години. Капитанът на “белия балет” си спечели статута на легенда с изключителни лидерски качества, брилянтна игра в защита и рядкото за бранител умение да бележи важни голове.

Рамос обаче е интересен на публиката колкото с геройствата на терена, толкова и с гадните номера за разстройване на вражеската психика. Здравенякът не пропуска шанс да тормози нападателите на противниковия тим, ако е сигурен, че ще му се размине. Неслучайно в Испания, а и в цяла Европа го познават като ненадминат в непозволените номера. Зад образа на лошото момче в състава на "лос бланкос" се крие любящ съпруг и татко на четири прекрасни деца. Дори няма да е пресилено, ако бъде обявен за татко номер 1 сред популярните играчи в европейския футбол.

Рамос е

щастливо женен

за испанската телевизионна водеща Пилар Рубио. Двамата се влюбват още навремето, но се венчават официално през миналата година. За тях се знае, че не пропускат всеки шанс да си откраднат малко свободно време за незабравими семейни изживявания. Напоследък обаче програмата им е крайно претрупана след появата на четвъртия им син Максимо Адриано. Тогава звездата написа в социалните мрежи: “Жена ми и синът ми са добре! Горд съм с теб. Ти си моят живот. Обичам те лудо!”.

42-годишната Пилар Рубио е сред сътрудниците в популярното предаване El Hormiguero и не се възползва от имиджа на съпруга си, за да трупа последователи в социалните мрежи. За времето, в което красавицата и Рамос са заедно, тя успя да види някои от най-големите успехи на своя любим.

Севилският бунтар

започва своята кариера в едноименния отбор на родния си град. Още на 18-годишна възраст Серхио записва 39 мача за "Севиля" като отбелязва впечатляващо попадение от пряк свободен удар във вратата именно на "Реал" (Мадрид). Точно тогава амбициозният Рамос си позволява да поиска капитанската лента на "Севиля" директно от президента на клуба. Желанието му обаче е посрещнато с насмешка, като на младока е отговорено, че това не само е невъзможно към момента, а едва ли ще се случи някога.

Заради стабилните игри и попадението във вратата на "Реал" (Мадрид) обаче футболистът грабва интереса именно на "кралския клуб" и той преминава на "Сантяго Бернабеу", като за него е платена рекордната сума за испански защитник от 27 милиона евро. Интересен факт е, че неговият трансфер е единственият на испански футболист в "Реал" по времето на целия първи престой на Флорентино Перес като президент на клуба.

Предизвикателството за тийнейджъра

е огромно - той трябва да играе в най-успешния клуб в света в един отбор с мегазвезди като Зинедин Зидан, Раул, Роберто Карлош и феномена Роналдо.

Още по-голяма тежест за него е, че получава фланелката с номер 4, която допреди това е носена от легендата на "лос бланкос" Фернандо Йеро, извел отбора като капитан до триумф в Шампионската лига за рекорден девети път. Амбициозният младеж получава веднага шансове за изява въпреки непрестанните треньорски промени в "Реал" (Мадрид) по онова време. Освен стабилната игра в защита още тогава се открояват и голмайсторските способности на играча и не след дълго той се разписва във вратата на гръцкия "Олимпиакос" в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Вторият сезон на Рамос на "Сантяго Бернабеу" през 2006/2007 е изключително успешен. Серхио бележи с глава в жизненоважен двубой срещу "Барселона" на "Ноу Камп", а бъдещата звезда още не е навършил и 20 години. В крайна сметка в края на сезона фиксираното равенство във въпросното "Ел Класико" се оказва

печелившо за “белите”,

които печелят първа титла след тригодишна суша. Това е и годината трамплин за хитреца на терена и образцов татко у дома. Освен в клубния си тим, той е неразделна част и несменяем титуляр за националния отбор на Испания. С "Ла фурия роха" Серхио печели последователно европейското и световното първенство. В тези най-добри футболни години той бърза да оправи и личния си живот.

"Видях Пилар на едно парти и веднага реших, че е недостижима. Помислих си: "Най-лошото, което може да се случи, е тя да не отговори", но исках поне да се опитам", разказва играчът на “Реал” как е вкарал красавицата в собственото си житейско уравнение.

Любовта сякаш допълнително налива гориво в двигателя на футболната му кариера. През 2012 година той печели с Испания още едно европейско първенство, а с "Реал" (Мадрид) - титлата при това с рекордните 100 спечелени точки. Две години по-късно буйният състезател става

татко за първи път,

когато се ражда първородният му син Серхио Рамос Рубио.

Може би най-специалната година за футболиста на терена остава 2014-та. Рамос вкарва два бързи гола във вратата на "Байерн" (Мюнхен) в полуфинал реванш на Шампионската лига. Мачът завършва с разгромното 4:0 насред баварската столица, а победата изпраща "Реал" за пръв път на финал от 12 години. Именно в големия мач Серхио записва името си със златни букви в историята на "лос бланкос". Негов гол във вратата на градския съперник "Атлетико" (Мадрид) в последните секунди на сблъсъка праща двубоя в продължения, където "Реал" печели срещата и съответно рекордната десета купа от турнира.

И отново славата на терена и щастието в личен план въврвят ръка за ръка в живота на звездата. През 2015 г. Пилар го дарява с втори син - Марко, а след напускането на легендата Икер Касияс Рамос става капитан на "Реал" (Мадрид). Още в първия си сезон като капитан на тима защитникът отново се превръща в главен герой. Пак на финал в Шампионската лига, отново срещу силния "Атлетико" (Мадрид) той вкарва важното попадение. Този път

бележи в първите минути на двубоя,

за да открие резултата. Повечето очаквания на специалистите са, че този път ушатата купа ще отиде при "дюшекчиите" и те закономерно се връщат в двубоя. След равенство в редовното време и продълженията обаче "Реал" отново триумфира този път след изпълнение на дузпи при които Серхио също е точен.

През следващите години "Реал" (Мадрид) и Рамос правят немислимото. Под ръководството на Зинедин Зидан отбора печели най-престижния клубен турнир в общо три последователни сезона. При пореден триумф "кралският клуб" надделява над "Ливърпул" с убедителното 3:1 във финала. В този двубой обаче името на Рамос е замесено в

сериозен скандал

След единоборство в началните минути на мача Серхио контузва и изважда от игра звездата на "мърсисайдци" Мохамед Салах. Капитанът на "лос бланкос" не получава дори жълт картон, а мнозина фенове на английския клуб до ден днешен се жалват, че излизането на Салах до голяма степен е било решаващо за сравнително лесната победа на "Реал". Рамос от своя страна посвещава победата и рекордната 13-а Шампионска лига на родилия се два месеца по-рано негов трети син - Алехандро.

С перфектна игра в защита и важни голове, капитана изигра ключова  роля за спечеването на рекордната 34-титла на "Реал" през последната кампания.

На звездата бяха нужни едва два мача от настоящия сезон, за да се разпише в рекорден 17-и сезон. Това се случи след майсторско изпълнение на дузпа в стил паненка във вратата на "Реал" (Бетис). Нали не се съмнявате, че вече е приготвил поредния набор от мръсни номера, за да атакува врага и да помогне на своя отбор да изкачи поредния връх.