Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Янков и Валери Жаблянов (на преден план) и колегите им Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов (от ляво на дясно на втория ред) обявиха, че напускат групата на БСП. 
СНИМКА: АВТОРЪТ
Красимир Янков и Валери Жаблянов (на преден план) и колегите им Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов (от ляво на дясно на втория ред) обявиха, че напускат групата на БСП. СНИМКА: АВТОРЪТ

Шестимата депутати, които напуснаха парламентарната група на БСП, да напуснат и парламента. Това поискаха червените депутати, начело с Корнелия Нинова. Цялата група застана зад лидерката пред журналистите, за да коментира напускането на Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов и Георги Андреев.

Няма да даваме оценка за тяхната работа в БСП. За водачите на тази група я даде партията на 12 септември по най-демократичния начин, заяви Нинова. Следваща оценка получили на конгреса, когато не бяха избрани в Националния съвет. Очевидно е, че мотивите им за напускане не са ценностни, а властови, коментира лидерката. И даде пример, че докато са били членове на Изпълнителното бюро и на Националния съвет, не са напуснали. Сигурни сме, че ако бяха избрани и в новия Национален съвет, нямаше да напуснат, допълни тя.

Това поведение е обидно към десетките хиляди социалисти, които вярват в идеята и работят безкористно, без да се борят за постове, критикува Нинова.

Заявката им, че остават независими депутати, за да изпълняват ангажиментите си към избирателите си, не отговаря на истината, каза Нинова. И разказа, че от снощи на "Позитано" 20 пристигат декларации от структурите по места с искане шестимата отцепници да напуснат парламента. Те не представляват никого, освен себе си, допълни лидерката. И обясни, че ако шестимата говорят за морал, трябвало да постъпят морално.

Незабавно да напуснат парламента и да освободят местата за следващите в листата, призова Нинова. Те не са избирани като мажоритарни депутати, а в листите и с програмата на БСП, обясни тя.

Соцлидерката обяви, че в следващите месеци ще следят ще има ли някой от отцепниците, който да прави кворум в парламента сутрин или да подпише темата за конституцията, ще подкрепи ли експертен кабинет.

Друг няма да напуска групата, гарантирали останалите червените депутати пред лидерката си на заседанието им снощи.

Нинова нямаше информация дали отцепниците ще правят друг политически проект.

Запитани дали напусналите са външно стимулирани, повечето от червените депутати отговориха в един глас: "Да", "Нямаме съмнения".

Така наречената истинска опозиция по този начин се осветява и показва истинското си лице, коментира Нинова.

Ние сме БСП, никой не е единствено себе си, допълни тя.