Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Освиркаха Радев пред панаира в Пловдив, той иска облекчения за оръжейната индустрия (Снимки) Радев прие строя преди откриването на "Хемус 2020". Снимки: Руслан Йорданов

С плакати "Оставка" и "Радев вън" групичка посрещна президента Румен Радев на влизане в пловдивския панаир, където се открива оръжейната изложба "Хемус 2020". Протестиращите скандираха "Оставка".

Кортежът на Радев мина покрай тях и влезе в изложбения център. На "Хемус 2020" присъстваха вицепремиерът и министър на отбрана Красимир Каракачанов и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Радев призова държавата да подпомага оръжейната индустрия.

"Очаквам държавата да подкрепя още повече родната отбранителна индустрия с облекчени условия за производствата и стимулиране на реализацията на продукцията, за да може българският военно-промишлен комплекс да утвърждава своя авторитет на международния пазар. Очаквам, че след дълги години на тежки финансови ограничения МО ще се обръща все повече към родната отбранителна промишленост, и то не само за доставка на боеприпаси и въоръжения, но и за внедряване на нови технологии и научни разработки", отбеляза държавният глава. 

По думите му отбранителната индустрия не е обикновен дял от икономиката ни, а мощен стимул за развитието на науката, иновациите и4 високите технологии.

Очаквайте подробности!