Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Българският Хю Хефнър загуби последната си битка със смъртта след няколко победи През последните месеци Сираков готви турнетата на плеймейтките преди големия конкурс през ноември.

Няколко пъти воювал за живота си. Приятелите му и този път били убедени, че ще спечели

“...Човек, каквото и да прави в този живот, трябва първо да се замисли какво дава. И така успяваш да правиш и пари, и любов...”

Това е един от последните постове на Христо Сираков, нашумял като Ицо Стоте манекенки, който си отиде тези дни след тежък инсулт.

По време на операцията в столична болница бизнесменът е претърпял интервенция за разширяване на кръвоносните съдове, като са му поставени

няколко стента

За съжаление, е имало паралелни усложнения покрай инсулта и организмът му не е издържал.

В българските медии навсякъде бе афиширано, че Сираков преди три месеца е прекарал коронавирусна инфекция, но близък до него каза, че изобщо не знае за подобно нещо.

“След

инсулта

и докато бе в реанимацията, всички се молехме за положителен развой - коментира неговият познат. - Вярвахме, защото той много пъти се е изправял очи в очи с тежки ситуации, включително и със смъртта, но този път не можа да победи.”

Сираков бе по-известен у нас като българския Хю Хефнер - легендарния създател на “Плейбой”. Вероятно защото често споделяше компанията на миски, манекенки, плеймейтки и известни красавици. Любовните му

авантюри

с някои от тях ставаха публично известни, а когато бе питан за една или друга, плейбоят усмихнат и без притеснения отговаряше: “Един джентълмен никога не говори за жени и за пари.”

Неслучайно преди три години именно той стана издател на българския “Плейбой”, а през последните месеци бе изцяло посветен на организацията на конкурса “Мис Плеймейт” през ноември. Искал това да е шоу на световно ниво. За

да подгрее събитието,

Сираков започнал да прави турнета и гастроли на плеймейтките в различни градове с блестящи спектакли. И естествено, с пижамени партита след това. До последно Сираков работел по турне във Варна, където на 24 септември планирал то да е под надслов “Мръсни приказки за възрастни”.

“Ще ги отменим, тепърва ще решаваме дали ще се реализира програмата на момичетата за следващата седмица”, казват от обкръжението на бизнесмена.

Въпреки че образът му на българския Хю Хефнер старателно е изграждан от медиите,

истинският Христо Сираков нямал нищо общо с него, казват разпалено приятелите му.

“Той бе представян като безотговорен, но всъщност това изобщо не е така - твърди близък до него. - Христо бе човек, който е изключително отговорен към всички в живота си, със специално отношение

към всеки един от семейството си, към колегите си и всички около него. Мнозина може би си мислят, че е някакъв развей прах, но всъщност е един много съвестен човек, който, като поеме ангажимент, го изпълнява винаги и на 100%, за разлика от много други.”

“Той бе удоволствие за нас - признава приятел на бизнесмена. - Да, беше бохем и човек, който обича живота и го цени, но ние, тези около него,

още 100 живота

да живеем,

няма да ги изживеем като него. Колко хора на 64 години могат да си позволят неговия живот? Колко от нас могат да си позволят да срещат постоянно любовта, да я изживяват, да пътешестват, да разполагат с времето си и да се забавляват с него? Не вярвам, че някой от нас би успял.”

Според всички, които познаваха Сираков, той грабел с пълни шепи от живота, без да се интересува от хорското мнение.

“Не робуваше на никого и нищо - категорични са хората около него. - Знаеше си цената, знаеше за какво е даден животът и му се наслаждаваше с цялата си душа и сърце. Всяка секунда. Искрен приятел, мъдър човек, наставник и съветник. Човек, на когото можеш да разчиташ. Той

винаги ще

те подкрепи

Дори ако не си прав, ще ти го каже, ще ти покаже къде бъркаш и пак ще ти е зад гърба.”

Според познатите му Сираков бил и невероятен бизнесмен.

“Работеше със замах, с нюх, с много хъс, просто талантът му бе да прави бизнес - казват те. - Вечер бе душата на всяка компания, когато си в обкръжението му, няма как да не те зарази

харизмата му

Жалко, можеше да даде още много на този свят, на приятелите си и на хората около него.”

16-годишният син на Сираков от манекенката Ирен Онтева и дъщеря му Ана-Мария, която току-що завърши висшето си образование във Великобритания са били до баща си до последния му дъх.