Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът Румен Радев СНИМКА: Архив
Президентът Румен Радев СНИМКА: Архив

Репортерът на испанското издание ABC Рафаел Алварадо разказва в своя статия за връзката на Радев с руските тайни служби, както и за мястото на Васил Божков и „Отровното трио“ в протестите у нас.

Ето какво пише в статията, публикувана днес на сайта на изданието:

Президентът Румен Радев, който от седмици води безмилостна война срещу премиера Бойко Борисов и неговото правителство, като подкрепя и насърчава протестите, откри парламентарната сесия вчера с кратко изказване. В този момент три парламентарни групи напуснаха помещениeтo и Радев говори пред полупразна зала. Според различни анализатори номинацията на Радев за държавен глава е консултирана от социалистическия лидер Корнелия Нинова с агента на руските тайни служби генерал Решетников.

Парламентът, който вчера се премести в нова сграда - седалището на бившия Централен комитет на комунистическата партия, която доминираше в целия политически живот на страната до началото на прехода, започна своите заседания в невиждана досега среда. За съжаление първият ден, в който парламентът заседава в обновената зала, беше арена на протести, викове и плачевни изпълнения, пише журналистът Рафаел Алварадо.

Васил Божков, български олигарх с 19 обвинения за различни престъпления - от пране на пари до неплащане на повече от 350 милиона евро в хазната, който успя да избяга в Дубай, е един от мозъците на тези протести, подкрепян от трима бандити. Именно те обявиха преди дни, че за вторник са подготвили „жестоко нападение" и „голям национален протест". София осъмна с бесилки, от които висяха кукли, на редица от блокираните вече със седмици кръстовища.

Всички тези скандали, вдъхновени от Божков и неговите поддръжници, накараха полицията, информирана, че се подготвя максимална радикализация на протестите, да предупреди да не излизат деца, защото „не се знае какво може да се случи“ . Видимото лице на Божков в протестите е „Отровното трио“, както се наричат сами: адвокат Николай Хаджигенов, журналистът Арман Бабикян, известен с фалшивите новини, които разпространява, и скулпторът Велислав Минеков. Не трябва да пренебрегваме, че това, което характеризира гръмогласното трио, е, че всички те идват от семействата на известни висши служители от бившия комунистически режим, завършва авторът. 

Факсимиле от сайта на ABC
Факсимиле от сайта на ABC