Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Две от децата му почиват в рамките на три седмици

Жени се седем пъти, развежда се осем

“Вървях към вкъщи от библиотеката, носейки девет книги. Така го виждам в паметта си. Не мога да знам със сигурност дали бяха точно девет книги. Може би си представям девет книги, защото бях на девет години. Сигурен съм, че бях на девет години, защото съм сигурен в датата - 9 юни 1943 г. В този летен ден имаше много книги под мишницата ми, защото обичах книги. Чудя се какво се случи с онези девет книги...

Пред жилищната ми сграда имаше три отрядни коли. Не помня точно кога започнах да чувам писъците на майка ми. Но докато бързах нагоре по стъпалата, едно ченге бързо слезе, направо за мен. Той ме вдигна и книгите полетяха.

Не съм сигурен дали познавах ченгето. Но може и да съм. Години наред, преди да започне войната и баща ми да отиде да работи в отбранителния завод, той беше собственик на малко квартално барче и скара. Беше приятелски настроен с всички ченгета. Полицаите обичаха баща ми така, както обичаха всеки собственик на бар, който имаше страхотно чувство за хумор.

Полицаят ме вкара в отрядната кола. Каза ми, че баща ми е починал. Сърдечен удар. Не плаках. Спомням си. Не плаках

Бях повече объркан от всичко друго. Сигурно е било трудно за ченгето. Той запали колата. Въртяхме се по улиците на Браунсвил и се озовахме в киносалон.

Никога няма да забравя филма “Батаан” с участието на Робърт Тейлър в ролята на сержант Бил Дейн. Ставаше дума за куп американски войници, които се опитват да отбият японското нашествие във Филипините.

Не помня какво е станало, когато се прибрах у дома. Блокирал съм много за този ден. По-малкият ми брат Марти - също. Тогава той беше само на шест.

Не отидох на погребението. Бях толкова близък с баща си - все пак отказах да отида. Останах вкъщи. Сигурно е имало някой да ме наблюдава, но помня, че бях сам.

Две други неща мога да ви кажа със сигурност. Никога повече не се върнах в тази библиотека и от този ден нататък се изнервях, ако видя в моя квартал кола на отряда. Ако някоя бе паркирала до жилищната ми сграда, щях да тичам вкъщи, страхувайки се, че майка ми е умряла.”

Така тв и радиолегендата Лари Кинг описва своята първа трагична загуба и близост със смъртта в автобиографията си “Моето забележително пътуване”.

На 86 години водещият се прости с две от децата си, починали само през три седмици. 65-годишният му син Анди издъхва след инфаркт на 28 юли, а дъщеря му Кая, на 51 години, почива на 20 август малко след като й е поставена диагноза рак на белия дроб. Всъщност Анди е осиновен от Кинг, той е син от друг брак на бившата му съпруга Алин Акинс. Кая е тяхна дъщеря.

Тв звездата не успява да присъства на погребението на сина си във Флорида заради пандемията от COVID-19.

Кинг още се възстановява от тежък инсулт, след който дори е бил в кома за “няколко седмици” през 2019 г.

Отдавна водещият се бори с купища здравословни проблеми.

През 2017 г. той преборва рак на белия дроб. След профилактичен преглед се налага операция по отстраняване на злокачествен тумор, както се оказва впоследствие. Бил е диaгнocтицирaн и c рaк нa прocтaтaтa, нo зaбoлявaнeтo отново e хвaнaтo в нaчaлeн cтaдий и лeкaритe уcпявaт дa гo излeкувaт caмo чрeз химиoтeрaпия.

Кинг прекарва и сърдечен удар през 1987 г., след който е опериран и му е поставен байпас. Оттогава с категоричност се отказва от самоубийствения се навик да пуши по три кутии цигари на ден. Освен всичко той живее с диабет тип 2.

Зад гърба си тв иконата има седем брака и осем развода. През август едва няколко месеца след преживения инсулт и след цели 22 години съвместен живот той се обръща към съда, за да се раздели с последната си съпруга - по-младата с 26 години Шон.

Двамата още през 2010 г. аха да поемат по различни пътища, но за три месеца потушиха страстите и прекратиха процедурата за разтрогване на брака им. Това все пак е най-дълготрайният съюз на Кинг. Той среща случайно обаятелната Шон близо до магазин за бижута през 1997 г., а това променя живота му завинаги. По неговите собствени думи. Тя е модел, певица, актриса, телевизионна водеща и продуцент. Любовта им дава живот на двамата им синове - 21-годишният Чанс и 20-годишният Кенън.

Много отдавна всъщност е първият път, когато Лари се бракува за студентската си любов Фреда Милър. Тогава той е едва на 19 години. Съюзът им е разтрогнат едва година по-късно по настояване на техните родители.

За втори път до олтара той отвежда Анет Кайе, която бива изоставена от него още докато е бременна. Синът им Лари - младши дълго време е отхвърлян от баща си, който се съгласява двамата да се срещнат чак когато наследникът му вече е прехвърлил 30 години.

Звездата прави своя съпруга №3 модела на списание “Плейбой” Алин Акинс и двойката отпразнува любовта си в един от едноимените нощни клубове на списанието. Кинг осиновява Анди, но първоначалният огън между него и Алин изгасва и доста бързо разводът става факт. Но... нещо ги привлича неистово един към друг и Акинс е прецедент в женографията на водещия - той се бракува за нея отново.

Живеят заедно в продължение на три години и се ражда дъщеря им Кая. Между бракосъчетанията им Кинг успява да за ожени и за Мики Сутин, която е най-малко известна сред съпругите му.

След като за втори и окончателен път водещият и Алин приключват личните си отношения в съда, той не след дълго обещава вечна любов на Шарън Лепор - учителка по математика с бомбастичен външен вид и ледени сини очи. Седем години блондинката и Кинг устояват на добро и лошо заедно, докато... вече не могат повече.

След развода им тв иконата пада в плен на фаталната жена

Бизнес дамата Джули Александър му взема ума и той й предлага брак още на първата среща. Двамата си казват “да” във Вашингтон, но после живеят в различни градове. Любовта от пръв поглед не прераства в такава до живот. И разводът ги спохожда.

Малко след него Кинг се сгодява за актрисата Диана Лунд през 1995 г., пет седмици след запознанството им, но този път, изглежда, проявява известни съображения или пък е посъветван от адвоката си, като съвсем нетипично за него не я прави своя съпруга.

Из зад ъгъла се задава красавицата Шон Саутвик, която сякаш обещава да го обича до сетния му дъх. Двамата се венчават в болничната стая на Кинг в Лос Анджелис три дни преди той да претърпи сърдечна операция, за да изчисти запушен кръвоносен съд. След повече от две десетилетия в крайна сметка помежду им застават “непреодолими различия”.

Сякаш няколко живота е изживял Кинг. Той не губи време за нищо. Още от онзи първи трагичен момент, в който разбира, че баща му вече го няма. Момчето пораства бързо. И сякаш всичко прави така.

От съвсем малък Лари мечтае да работи в радиото, но след смъртта на татко си разваля много успеха си в училище, а и се налага да започне работа в пощата, за да помага на майка си финансово.

Години по-късно съдбата му се предрешава, когато той се вслушва в съвета на случаен тв водещ от CBS, който му казва да замине за Флорида, където се търсят тв и радио служители без опит. Нает е в радио “Маями”, но успехът не го чака на вратата. Там чисти и е момче за всичко.

През май 1957 г. един от радиоводещите напуска и Лорънс Зайгер (родното му име) е назначен на негово място. Директно се хвърля с пълни смени, а не след дълго започва да води политическите и спортните новини. Заплатата му е $55 седмично, но Лари лети на крилете на най-голямата си мечта.

Тогава отново получава съвет - да си смени името. Така еврейската фамилия Зайгер остава в миналото и потъва в сянката на амбициозните претенции на Кинг - вдъхновение от реклама.

Той се учи и расте. Но в края на 1971 г. го застигат парични проблеми, а през 1972 г. губи работата си.

Успява да си стъпи на краката, а през 1978 г. стартира “Шоуто на Лари Кинг”, в което водещият разговаря с гостите си и пуска в ефир слушатели, които могат да задават въпроси. Работата му привлича вниманието на Тед Търнър, който през 1985 г. го наема за тв шоу в CNN.

Така се ражда Larry King Live - първото международно тв шоу с възможност за включване на зрители. В следващия четвърт век Кинг си печели своя лоялна публика, на която “сервира” президенти, спортисти, актьори, национални герои и известни чужденци. Почти няма световна личност от политиката или шоубизнеса, която да не му е гостувала. Предаването има рекорден рейтинг.

С Владимир Путин
С Владимир Путин

През юни 2010 г. Кинг обявява, че се оттегля от шоуто, а през септември същата година от CNN посочват Пиърс Морган за негов наследник.

В момента тв иконата е водещ на “Лари Кинг сега” в два онлайн канала - Hulu и RT America, както и на неделната политическа емисия на същите канали.

Има девет внуци и четирима правнуци.