Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С внедряването на мобилните мрежи от пето поколение човечеството се готви за скок в неизвестното

В началото всичко беше шега. После започна да става сериозно. А сега си е направо опасно! Човечеството се промени през последните месеци. Хората станаха още по-подозрителни към всяка нова технология, научно откритие или дори налудничаво религиозно учение на пророк самозванец. И кой може да ги обвини. Коронавирусът връхлетя с гръм и трясък, за да отнеме животи, свободи и реалистичното ни мислене. Сега е сезонът на фантазирането и заразната лудост.

Съмняваме се във всичко и всички. Готови сме да приемем и най-невъзможната теория дори и простичкото обяснение да е пред очите ни. Сънуваме кошмари със заразени прилепи и чипосани зомбита, а на сутринта с охота преглеждаме хилядите сайтове, бълващи дезинформация.

Именно там, в сърцето на що-годе приличните измислици и откровените фантасмагории, покълват семената на човешкия страх. И после, точно като бобените зърна на Джак, избуяват за секунди, за да стигнат до върха на човешката глупост. Така се докарахме до положението да треперим от ужас всеки път, когато ни предложат нещо ново и започнат да ни убеждават, че то ще работи единствено и само в наш интерес. Достатъчно ни е да прочетем една-две статии как въпросното нововъведение ще завземе и отрови организма ни, за да се вдигнем на оръжие.

Именно в такава изключително враждебна обстановка направи своя прощъпалник 5G технологията.

Какво представлява тя ли? Най-простичко казано, още по-бърз интернет, който да ни доставя информацията едва ли не преди да сме си я поискали от Google. Създателите на технологията за безжична комуникация от пето поколение ни обещават революция в медицината, икономиката и въобще във всяка една сфера на живота ни. А какво трябва да жертваме ли? Абсолютно нищо. Необходими са по-солена инвестиция, няколко умни глави да свършат работата и сме готови да се изкачим уверено на следващото стъпало от технологичното развитие на човешката цивилизация.

Звучи толкова красиво и обнадеждаващо, че просто нямаше как да бъде подминато от феновете на конспирациите. Понеже никой още не знае за каква точно технология става въпрос, всеки може да твори на воля свободни съчинения. Стотици и дори хиляди сайтове, които съществуват благодарение именно на бързия интернет, атакуваха човечеството с апокалиптични сценарии, според които новата технология ще ни изтрие от лицето на Земята точно както преди милиони години огромен астероид го е сторил с динозаврите.

...четете в "Космос"