Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След 3 г. разследване и съдебно дело ще има нова експертиза за стойността на суджуците, които свидетелят срещу бившия депутат Живко Мартинов твърди, че е бил изнудван да произведе. Това стана ясно на поредното заседание по процеса. Обвиняемият за данъчни измами Антон Проданов през цялото дело твърдял пред прокуратурата и съда, че суджуците, пастърмата и филето, които е правил за Мартинов, са произведени в периода 2012 - 2013 г., както е записано в обвинителния акт. Документи по делото обаче го уличават в лъжа, защото по това време той не е имал цех за производство на месо. Това постави прокурорите в деликатна ситуация и те поискаха обвинението срещу Мартинов да бъде променено в края на делото, което ще приключи през юли.

В него вече са записани нови дати, на които Антон Проданов твърди, че е предавал суджуци на бившия депутат под натиск. Вече казва, че това се е случило 4 пъти - през февруари и ноември 2011 г., както и през януари и февруари 2012 г. Справка от агенцията по храните показва, че Проданов е бил наемател на цехове за месо до ноември 2011 г. и след това няма регистрирана такава дейност. 

АНТОН ПРОДАНОВ
АНТОН ПРОДАНОВ

Остава мистерия как ще се докаже, че е произвеждал суджуци и ги давал на Мартинов през януари и февруари 2012 г. Експертизата за стойността на суджуците е 36 хил. лв., колкото са стрували през 2012 г., а сега ще се изготви нова, за да се покаже каква е била стойността им година по-рано. За разминаването в датите на предаването на суджуците Проданов обвини агенти на ДАНС от Добрич, които му казали какво да напише в обясненията си. Съдът разпита Явор Димитров от службата, който е разпитвал Проданов. Димитров отрече да е имало намеса в това, което Проданов ще свидетелства.

Въпреки че се води свидетел на прокуратурата, Антон Проданов беше арестуван за данъчни измами през 2019 г. и лежа няколко месеца в ареста. Разследването е на Специализираната прокуратура и още продължава.

Живко Мартинов отива на поредното заседание по делото срещу него.
Живко Мартинов отива на поредното заседание по делото срещу него.