Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Скърбим дълбоко за съотборника ни Яник Камба. Отиде си едно талантливо и дисциплинирано момче, което изповядваше ценностите на нашия клуб. Яник, ние никога няма да те забравим", просълзява се босът на аматьорския германски клуб "Хюлс", докато пише жалейката, за да я публикува в интернет и да съобщи на света за гибелта на един от своите играчи.

Тъжната вест е разпространена от спортните издания през 2016 г., тъй като Камба все пак е успял да остави някаква диря в германския футбол, стигайки до втория отбор на "Шалке 04". Четири години по-късно се случва чудо, което би потресло и най-големите фенове на свръхестествените събития. Уж загиналият Яник Камба се появява под светлината на прожекторите

пращящ

от здраве

и сериозно разклаща нервите на иначе хладнокръвната германска общественост.

Историята е крайно объркана, а главните действащи лица дават уклончиви отговори на това какво точно се е случило. Най-важното е, че един погребан и прежален спортист се завърна буквално от оня свят, за да разкрие една умело изпипана измама. Вероятно нищо от събитията, за които ще ви разкажем, нямаше да се случи, ако в краката на футболиста имаше поне малко повече талант.

Момчето се ражда в Конго, но семейството му

бяга в Германия,

за да се спаси

от мизерията.

През 2005 г. родителите са задължени да се върнат обратно в родината си, а на Яник е позволено да остане и да се развива във футбола. Дават му шанс в школата на "Шалке 04", където по това време се изявява и сегашният капитан на немския национален отбор Мануел Нойер. Двете момчета стават приятели, но много скоро тръгват по различни пътища на развитие.

Вратарят Нойер демонстрира талант, проявява упоритост и се радва на задължителната доза късмет, за да се изстреля към върха.

На Камба нито му се играе чак толкова много, нито притежава необходимите качества и започва лека-полека да пропада към по-долните футболни дивизии.

Накрая го прибират в аматьорския "Хюлс", където няма чак толкова големи претенции към качеството на играчите. Камба очевидно плува в свои води и има всички предпоставки да се превърне в легенда на селското тимче. Точно тогава идва вестта за жестоката катастрофа, която отнема живота на местния герой. Жената на играча разказва, че

той бил смазан между ламарините

по време на посещение в родината си Конго.

Опечалената съпруга организира траурна церемония с празен ковчег, тъй като по собствените й обяснения любимият мъж е бил погребан на родна земя. След като приема съболезнования от цяла Германия и успява някак да се пребори с мъката, дамата започва уреждането на важни документални подробности. Загиналият съпруг е бил застрахован за шестцифрена сума и законната му половинка настоява да получи парите от застраховката "Живот". За доказателство тя предоставя смъртния акт на съпруга си и всички други документи, които й искат от застрахователната компания.

Стандартна житейска история, каквито има стотици хиляди по целия свят.

Или поне

така изглежда,

докато през 2018 г. Яник Камба не се появява в немското посолство в Конго, за да докаже собственоръчно, че е жив. Интересното е, че неговият случай става известен чак две години по-късно, когато медиите в Германия започват да пишат по темата. Всички търсят конкретни факти, но такива трудно се намират.

Разказът на бившия футболист е повече от объркан. Камба упорито твърди, че е станал жертва на измама, организирана от неговата бивша съпруга. През 2016 г. той наистина заминава за Конго, където попада във водовъртежа на поредица от странни събития. Мъжът тръгва на пътешествие със свои приятели, които една нощ го изоставят в пустошта без документи и пари. Яник дълго се лута на непозната територия, докато най-сетне се добере до цивилизацията.

Дали обаче

са му трябвали

цели две години?

Ако е така, случаят му със сигурност би трябвало моментално да влезе в графика на холивудските сценаристи за създаването на нова приключенска суперпродукция. Но подобни приключения са на изчезване в днешната епоха на модерни комуникации и такава гъстота на населението, че да е възможно наистина да се изгубиш за повече от седмица. Още по-неясно е защо се разбира чак сега за неговия случай, при положение че Яник отива в посолството да се представи от плът и кръв още през 2018 г.

Тепърва германските прокурори ще разплитат измамата. Защото те вече тръгнаха по следите на хората, които са организирали схемата, за да приберат парите от застрахователя. Яник Камба се кълне, че за всичко е виновна бившата му, от която има десетгодишно дете. Жената от своя страна се оправдава, че наистина е мислела мъжа си за мъртъв. След като изчезнал и не се обадил повече, тя по съвсем законен път уредила да й бъде издаден смъртен акт, за да се възползва от застраховката.

Срещу дамата, която довчера беше ожалвана като самотна майка, бе повдигнато обвинение за измама. Тепърва ще се изяснява дали и Камба е взел участие в престъпната схема. Случаят има и положителна страна. Феновете на аматьорския "Хюлс" могат да празнуват, че някогашната звезда на тима

едва ли не е възкръснал

от мъртвите

Самият Камба не желае да се връща към футболното си минало. След като се връща в Германия, той започва работа в химическата промишленост и и успява да се слее с тълпата. Сега сигурно ще му е трудно да излезе на разходка в квартала. Обявен за умрял и след това възкръснал човек трудно остава незабелязан на улицата.