Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Млада жена е спасила живота на Слави Ангелов секунди след зверския побой, нанесен му от трима маскирани мъже във вторник вечерта. Сигналът към тел. 112 е подал мъж, с когото тя е пътувала в кола. Двамата са слезли да помогнат, без да знаят коя е жертвата. Това става ясно от разказа на дамата, с която “24 часа” се свърза за повече детайли около престъплението.

Тя и приятелят са пътували с кола от кв. “Подуяне” към центъра. Минали са през светофара на моста “Чавдар” в посока към бул. “Дондуков”. Малко след него е кооперацията, в която живее със семейството си главният редактор на “168 часа” и списание “Космос” Слави Ангелов.

“Минавайки през светофара на бул. “Дондуков”, той рязко спря колата. Учудих се от реакцията му. Гледаше вдясно от мен. Тогава и аз се обърнах. Видях две лица, които тичаха. Бяха с маски. Слязохме от колата. Отидохме на тротоара зад колите и видяхме човек, който беше целият в кръв. Няма как да не се отзовеш в такава ситуация”, разказва жената, която веднага застава до него. В този момент приятелят набира 112, за да потърси помощ. “Не съм се обаждала аз на 112, а той. През това време държах главата му”, казва жената.

Когато двамата пристигат, Слави Ангелов е в безсъзнание. Свестявайки се, вижда първо нейното лице и пита: “Какво се случва, къде съм?” Жената не знаела какво да му отговори. “Искаше да се обади на съпругата си. Но не знам дали беше удачно жената да го види в това състояние”, казва още тя. След това Слави казва, че не може да диша.

“Хванах го и му вдигнах главата. Кръвта се стичаше от лицето му към гърлото. Видимо се задушаваше. Тогава го хванах и го изправих”, разказва тя. На мястото първо пристига полицията. Линейката идва по-късно. Освен жената и мъжа, с когото са пътували в колата, в този момент до Слави е и негов съсед. 


“Изправихме го, за да не се задуши с кръвта си, без да знаем дали е правилно. Следяхме да не мърда крака си, защото видяхме, че има рана. Решихме да не го движим, а само да го изправим. На главата имаше много кръв. Беше нещо ужасно. Надявам се да ги хванат и Слави Ангелов да се възстанови бързо.
“Не го познавах и не знаех, че е той. Когато се прибрах вкъщи, гледах негови снимки. Тримата солидарно помогнахме на човек. Не бих подминала безучастно. Не искам да познавам хора, които биха подминали такава ситуация. Вярвам, че сме постъпили правилно. Може би, ако бяхме минали малко по-рано, щяхме да предотвратим всичко”, каза още жената, помогнала на нашия колега.

Целият екип на “Медийна група България Холдинг” благодари на тези достойни хора, които дори не пожелаха да ги покажем публично - за тях доброто човешко отношение няма нужда от афиширане!

Журналистът е нападнат на това място в центъра на София.
Журналистът е нападнат на това място в центъра на София.