Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

18-годишна родилка и бебето и са били спасени от лекари от акушеро-гинекологичното отделение на областната болница в Пазарджик в навечерието на Коледа, съобщи говорителят на здравното заведение Мариана Димитрова.

Тежкото раждане на младата жена е продължило няколко часа, заради възникнали тежки усложнения. Родилката е била със задържана плацента и обилен кръвоизлив, което е наложило спешно да и бъде направено животоспасяващо кръвопреливане, обясни началникът на отделението д-р Илиян Траянов. Той съобщи, че раждането е било водено от д-р Иван Китов и дежурния екип на отделението.

Благодарение на адекватните им действия медиците са спасили живота на майката и детето. В крайна сметка младата жена е родила живо и здраво момиченце в 19:35 ч, на Бъдни вечер. Детето е с размери - 51 см. височина и тегло 3,5 кг.

На Рождество Христово и на втория ден на Коледа няма родени бебета в МБАЛ-Пазарджик. За изминаващата година обаче се наблюдава ръст на раждаемостта в пазарджишката държавна болница. 636 са новородените в МБАЛ-Пазарджик през 2019 година.